Karl: Vakcinacija kao preduslov vraćanja kulturnog života u Beogradu Studio B

Objavljeno: 31.10.2021. 17:10 Izmenjeno: 31.10.2021. 20:01

Kulturni život u Beogradu već 19 meseci je pod uticajem pandemije korona virusa, rekao je u Jutarnjem programu Studija B, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl

On je pozvao sve Beogradjane da se vakcinišu, kako bi se kulturni život u prestonici što pre vratio u normalu. Gradski sekretar za kulturu otkrio je i da su pripreme za jubilarni Fest uveliko u toku i najavio da će u Kolarčevoj zadužbini, 1. novembra svečano biti otvoren BEMUS.

Uprkos otežanim pandemijskim uslovima, Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS) biće održane od 1. do 13. novembra uz kvalitetan program sa svetskim zvezdama, kaže gradski sekretar za kulturu Ivan Karl. On ističe da i pored toga što živimo i radimo u vanrednim vremenima, daje se maksimum kako bi se kulturne manifestacije u Beogradu redovno održavale. Kontinuitet je važan za sve naše kulturne manifestacije, poručuje Karl i poziva sve Beogradjane da se vakcinišu, kako bi nesmetano mogli da prisustvuju kulturnim dešavanjima u gradu.

Organizacija i održavanje 50. Festa, zavisiće u velikoj meri od pandemijskih uslova, ističe gradski sekretar za kulturu, ali poručuje da se insistira da Fest svakako bude održan, pogotovo jer je u pitanju njegovo jubilarno izdanje. Dileme nema, poručuje, da bi logičan izbor ostvarenja za otvaranje 50. Festa bio jedan od srpskih filmova koji su trenutno u postprodukciji.

Ivan Karl podseća i da je sa nedavno preminulim Ivanom Tasovcem bilo dogovoreno da Beogradska filharmonija, filmskom muzikom ukrasi 50. Fest i naglašava da će insistirati da se taj koncert održi i da taj deo programa jubilarnog izdanja festivala, bude posvećen sećanju na Ivana Tasovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana