Karić: Budućnost Srbije je u ulaganju u porodične firme Tanjug

Objavljeno: 16.06.2020. 12:31 Izmenjeno: 16.06.2020. 12:31

Privredno-politička delegacija Pokreta snaga Srbije – BK, koju je predvodio Dragomir Karić posetio je domaćinstvo porodice Pavlović u Tabanovićima nadomak Požege, gde su poručili da se njihov pokret uvek zalagao za snažna srpska poljoprivredna domaćinstva i porodične fabrike.

O domaćinstvu Pavlović brinu tri generacije – najstariji Milena i Kosta, njihovi sinovi Goran i Boban sa suprugama Dušankom i Mirom, i unuci Darko, Vlada, Tamara i Marko, a samo prošle godine su nabrali 18 tona jagoda, dok ove godine očekuju još bolji prinos.

Porodica Pavlović poseduje i plantaže malina, kao i leje krompira, a na farmi gaje dvadesetak krava muzara.

„Ovo je ono za šta se Bogoljub Karić uvek zalagao – snažna srpska poljoprivredna domaćinstva i porodične fabrike. Želim da kroz ovaj primer poručim svim mladim ljudima koji imaju zemlju da ne zaborave da su bogati ljudi. Samo treba da otvore oči i da krenu u posao“, istakao je Karić.

Naglasio je da je prosperitet Srbije upravo u ulaganju u porodični biznis.

„Srbija ima snage i veliki potencijal, a to je i naš mladi domaćin Boban Pavlović sa svojim ukućanima dokazao i pokazao“, rekao je Karić i dodao da se nada da će izvanredne jagode tog domaćinstva stići ne samo na tržište Srbije, već i Rusije, Belorusije i svih zemalja sa kojima Srbija radi.

„A i Kina je u poslednje vreme veliki uvoznik našeg voća i povrća“, dodao je Karić.

Boban Pavlović je ukazao na to da se u Srbiji od poljoprivrede može živeti navodeći da je trud veliki, a to da li će se isplatiti zavisi od vremena.

Kako je naveo, njegovo domaćinstvo planira da proširi proizvodnju.

„Može da se živi od poljoprivrede samo treba uporan rad. Odricanja su velika. Nisam se pokajao što sam ostao na selu“, kazao je Pavlović.

Karić je pre Tabanovića posetio OO PŠ – BK Požega kojem je dao podršku rukovodstva Pokreta snaga Srbije – BK za predstojeće izbore 21. juna na koje u toj opštini izlaze samostalno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana