Karađorđević: Zauvek ćemo pamtiti žrtve NATO agresije Studio B

Objavljeno: 23.03.2021. 10:39 Izmenjeno: 23.03.2021. 10:39

Mnogo godina je prošlo, ali žrtava ćemo se zauvek sećati. Takva agresija više nikada ne sme da se ponovi, poručio prestolonaslednik Aleksandar.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar obratio se javnosti povodom 24. marta, dvadeset druge  godišnjice NATO bombardovanja Srbije.

„Dvadeset dve godine kasnije, rane i ožiljci još uvek postoje. Nikada nećemo zaboraviti tih 78 dana 1999. godine i sve nevine žrtve koje su izgubile živote. Sa velikom tugom sećamo se strašne agresije i patnje nametnute svim našim građanima i našoj zemlji; sećamo se tragično stradalih i njihovih porodica.  Bila je to sveobuhvatna agresija kakvu Evropa ne pamti od vremena Drugog svetskog rata, a koja nije bila odobrena od strane Ujedinjenih nacija. Još jednom se nažalost pokazalo da nasilje samo rađa novo nasilje i bol.

Mnogo godina je prošlo, ali žrtava ćemo se zauvek sećati. Takva agresija više nikada ne sme da se ponovi. Životi koji su izgubljeni, kao i mnogi povređeni, nikada ne smeju biti zaboravljeni. Neka žive u našim srcima zauvek“, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar u svojoj poruci.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 3°C

Vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana