KAPITALNI RADOVI NA SAOBRAĆAJNOJ INFRASTRUKTURI I NAREDNE GODINE studio b

Objavljeno: 02.12.2022. 12:52 Izmenjeno: 02.12.2022. 12:52

Rekonstrukcija ključne zemunske saobraćajnice, koja i samim nazivom to dokazuje, Glavne ulice, planirana je za proleće 2023. godine.

Rekonstrukcija ključne zemunske saobraćajnice, koja i samim nazivom to dokazuje, Glavne ulice, planirana je za proleće 2023. godine.

Sekretarijat za investicije Grada Beograda izdvojio je značajna sredstva i dokumentacijom su obuhvaćene ulice Avijatičarski trg i Glavna, odnosno ceo potez od Karađorđeve ulice do Trga Branka Radičevića.

Saobraćajnice se nalaze u okviru kulturno-istorijske celine „Staro gradsko jezgro Zemuna“ i oivičene su sa obe strane zgradama od velikog značaja.

Uređenje je predviđeno u punoj širini postojeće regulacije, koja se kreće od 22 do 28 metara. Kolovoz će biti od asfaltnog zastora, a trotoari i ivičnjaci od kamena, sa urađenim pločama za slepe i slabovide.

Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama, a planirana je korekcija na pojedinim raskrsnicama, što će uz proširenje postojećih traka i trotoara obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza.

“Insistiraćemo da se radi u dve smene, i vikendom kako bi se smanjio predviđeni rok za izvođenje radova, koji je okvirno 240 dana. Važno je da radovi budu izvedeni kvalitetno i da na građane u dnevnoj rutini što manje utiče ovaj zahtevan projekat. Sa stručnjacima saobraćajne struke radićemo na optimalnom rešenju funkcionisanja javnog saobraćaja, jer skoro sve gradske linije, kao i autobusi ka Novom Sadu prolaze Glavnom ulicom“, rekao je predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, naglasivši da su rekonstrukcije vitalnih ulica na kompletnoj teritoriji Zemuna preko potrebne, jer je saobraćajna komunikacija neophodna za normalno funkcionisanje i stanovništva i privrede.

Pored ostalog, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u ovoj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja.

Predviđena je rekonstrukcija kišne kanalizacije i vodovodne mreže, zamena rasvete novim LED svetiljkama, ali i delimična rekonstrukcija kanalizacije. Biće postavljena nova svetlosna i vertikalna signalizacija, kao i zaštita postojeće toplovodne mreže.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana