Kampanja „Vozi odmoran“ na graničnom prelazu Tabanovce

Objavljeno: 13.07.2022. 17:58 Izmenjeno: 13.07.2022. 17:58

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovki naglasio je važnost represivnih i promotivnih mera i kolika je uloga Ministarstva unutrašnjih poslova u sprovođenju kampanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

foto tanjug

 

Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije i Republički savet za bezbednost saobraćaja Severne Makedonije, sproveli su zajedničku kampanju „Vozi odmoran“, gde su na graničnom prelazu Tabanovce podelili promotivne materijale za putnike u tranzitu.

Kako je saopštila Agencija za bezbednost saobraćaja, direktor te agencije Branko Stamatović poručio je vozačima da krenu na put odmorni, naspavam i zdravi i da na svaka dva sata naprave pauzu.

On je istakao da je najveći uzrok saobraćajnih nezgoda u letnjim mesecima neprilagođena brzina, kao i vožnja pod dejstvom alkohola, a dodatni problem je umor i pad koncentracije vozača.

Predsednica Republičkog saveta za bezbednost saobraćaja Severne Makedonije Gordana Kozhuvarovska zahvalila se Agenciji za bezbednost saobraćaja Srbije i istakla da je kampanja „Vozi odmoran“ rezultirala smanjenjem broja nastradalih u saobraćajima nezgodama u letnjim mesecima.

Pored toga, pohvalio je rezultate kampanje „Vozi odmoran“ koju zajednički sprovode agencije dveju zemalja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana