Kampanja: Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život tanjug

Objavljeno: 02.08.2022. 14:28 Izmenjeno: 02.08.2022. 14:28

Navodi se da, u Srbiji u saobraćajnim nezgodama godišnje život izgubi više od 500 ljudi

Edukativnom kampanjom „Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život“ JP „Putevi Srbije“ želi da utiče na ponašanje vozača na autoputevima i probudi svest o značaju i upotrebi zaustavne trake.

Kako je saopšteno iz Puteva Srbije, kampanja se sprovodi kako bi se uticalo na ponašanje vozača koji nepropisno koriste zaustavnu traku na autoputu i ima za cilj da promeni njihov način ponašanja kako bi zaustavnu traku oslobodili za kretanje vozila pod rotacijom.

Navodi se da, u Srbiji u saobraćajnim nezgodama godišnje život izgubi više od 500 ljudi, da je Srbija u prethodne tri godine izgubila više od 120 ljudi u saobraćajnim nezgodama na autoputevima, a za poslednjih pet godina na autoputevima u zaustavnoj traci izgubljeno je više od 20 života.

Cilj sprovođenja edukativnih kampanja je podizanje svesti o problemima stradanja u saobraćaju, odnosno skretanje pažnje javnosti na značaj i mogućnosti unapređenja nivoa bezbednosti saobraćaja, kao i smanjenje nivoa stradanja u saobraćaju kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana