Kampanja Agencije „Bezbednost godi nama-bezbednost godinama“ tanjug

Objavljeno: 20.09.2022. 12:17 Izmenjeno: 20.09.2022. 12:17

Današnji skup smo organizovali kako bismo našim starijim sugrađanina ukazali na najznačajnije stvari koje se tiču njih kao učesnika u saobraćaju.

foto tanjug

 

U Srbiji u poslednje tri godine 480 starijih od 65 godina izgubilo je život u saobraćajnim nesrećama, a najveći broj stradalih u toj kategoriji su pešaci, kaže direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa opštinom Zvezdara je organizovala radionicu na unapređenju ponašanja starijih od 65 godina na toj opštini, koji su jedna od najugroženijih kategorija u saobraćaju.

Stamatović za Tanjug navodi da stariji od 65 godina najčešće stradaju u septembru, oktobru, novembru i decembru, te da iz tog razloga Agencija pokreće kampanju „Bezbednost godi nama – bezbednost godinama“, koja je namenjena najstarijima.

„Kampanju pokrećemo u ovom periodu kako bismo u mesecima kada najviše stradaju naši najstariji sugrađani skrenuli pažnju o bezbednom učestvovanju u saobraćaju“, kazao je Stamatović.

On je naveo da će se ta kampanja sprovoditi širom Srbije i da je pripremljen veliki broj materijala kojim će se najstarijima ukazivati na bezbednost u saobraćaju, a glavna tema biće – učesnik kao pešak u saobraćaju.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa Agencijom i ukazao da ovo nije prvi put da zajednički kroz različite projekte i prezentacije podižu svest najstarijima o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

„Današnji skup smo organizovali kako bismo našim starijim sugrađanina ukazali na najznačajnije stvari koje se tiču njih kao učesnika u saobraćaju. Opština će biti podrška svim nastojanjima MUP-a i Agenciji za bezbednost saobraćaja da utičemo na to da se svi učesnici u saobraćaju ponašaju i osećaju bezbednije“, kazao je Jeremić.

Jeremić je najavio i da će opština u narednom periodu organizovati tradicionalnu akciju dodele auto sedišta za decu, kako bi se odmalena sticale navike bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana