Kako je uništena gradska apoteka u Paraćinu Studio B, Srbija danas

Objavljeno: 13.04.2018. 20:52 Izmenjeno: 13.04.2018. 20:52

U Opštini Paraćin se vlast skoro 20 godina nije menjala, tako da je na čelu ove opštine Saša Paunović, a njegov zamenik je Tomislav Šaletić, koji je ujedno i direktor privatne komapnije Spektar Invest, koja je osvojila mnogobrojne tendere koji se finansiraju iz republičkog fonda tokom godina.Al to nije problem u ovoj opštini, jer se sumnja da je nestao ogroman novac u Paraćinu, i to izvlačenjem iz gradskih firmi, a jedan od najboljih primera je Gradska apoteka, navodi portal Srbija danas.

Prilikom kontrole samostalne zdravstvene ustanove „Apoteka Paraćin“ 2015.godine, poreska inspekcija otkrila je ogroman manjak lekova u magacinu, iako tih medikamenata ima „na papiru“. Radi se o vrednosti od 22 miliona dinara, pa je slučaj odmah prijavljen MUP.

Međutim, skorašnji podaci pokazuju da je poslednjih nekoliko godina Javna ustanova Gradska apoteka u Paraćinu napravila je manjak, dugove i obaveze od preko 100.000.000 dinara.

Okolnosti pod kojima je sto miliona dinara nestalo nikada nisu rasvetljene, niti je bilo ko od nadležnih organa mogao da izvrši kontrolu poslovanja.

Protok novca i nestanak bezmalo milion evra, što je za paraćinsku opštinu basnoslovno bogatstvo, nije rasvetljen.

Zato se i ne zna ko je ojađen od dobavljača iz reda farmaceutskih kompanija i veledrogerija, jer im dugovi nisu isplaćeni, a još manje gde su lekovi i farmaceutski preparati iz Gradske apoteke u Paraćinu odlazili i završavali?

Da li su ilegalno lekovi prebacivani u privatne apoteke u gradu i okolini, što nameće pitanje gde je novac od prodaje?

Ili su, što je takođe velika dilema medikamenti završavali u zdravstvenim i medicinskim ustanovama koje su ugovarale nabavku sa JU Gradska apoteka.

Vest je u javnost procurela na sednici SO 2015. godine, kada je na dnevnom redu bio godišnji program Apoteke. Tadašnja direktorka Apoteke, Dragica Stojanović – priznajući da je informacija tačna – izjavila je da manjak nije napravljen u periodu od januara 2013, od kad Apoteka radi samostalno, već pre, dok je bila pod okriljem Zdravstvenog centra.

– Pogrešila sam samo što nisam učestvovala u popisu, jer bih i ja volela da znam kako se to desilo, odnosno otkud manjak – rekla je Stojanovićeva tada za medije.

 

Direktorka smenjena, pa dobila posao profesora

Ono što je posebno čudno je činjenica da je direktorka Gradske apoteke, Dragica Stojanović smenjena, međutim kao radniku koji je „tehnološki višak“ Dragici Stojanović je navodno isplaćena otpremnina od 1.000.000 dinara.

Samo desetak dana kasnije, Dragica Stojanović, taj „tehnološki višak“ koji je od Gradske apoteke naplatio milion dinara, bira se za profesora u Srednjoj tehničko-tehnološkoj školi.

– Pogrešila sam samo što nisam učestvovala u popisu, jer bih i ja volela da znam kako se to desilo, odnosno otkud manjak – rekla je Stojanovićeva tada za medije.

Inače, deobni bilans sa Bolnicom obavljen je 2012/2013. godine, u međuvremenu je bilo još popisa u Apoteci, ali problem nije prijavljen godinama, a ni danas se ne zna šta je bilo sa tim novcem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana