Jubilej kompanije JTI u Senti Studio B

Objavljeno: 06.10.2016. 13:39 Izmenjeno: 07.10.2016. 12:44

Premijer Aleksandar Vučić posetio je fabriku duvana u Senti, koju je pre deset godina kupila kompanija Japan Tobako, i rukovodstvu i zapolsenima čestitao godišnjicu rada. Japan Tobako je u 2015. godini bila četvrta kompanija u Srbiji po doprinosu budžetu, što dokazuje kolike su naše obaveze prema toj kompaniji, rekao je Vučić. Govoreći o imovini Telekoma na Kosovu, premijer je rekao da očekuje nastavka razgovora o toj temi s evropskim zvaničnicima i Prištinom

 

Sporazum o telekomunikacijama na Kosovu, podseća Vučić, potpisan je još u avgustu prošle godine, ali sada, kaže, nema dogovora o dve tačke akcionog plana za njegovo sprovođenje. Tačka 9, objašnjava, odnosi na rad srpskih baznih stanica na Kosovu, a tačka 11 na imovinu Telekoma koju Albanci žele da prisvoje.

Vučić dodaje da je sada ključna i Trepča i zakon koji prištinska skupština želi da usvoji, a koji, kaže, ne zna kako misle da provedu u delo i posle toga imaju dobru saradnju sa članovima svoje vlade koji su Srbi i vlastima u Beogradu.

Premijer je, odgovarajući na pitanje kako komentariše objavljivanje imena tužilaca u slučaju Savamala u dnevnom listu Danas, rekao da je to pokazatelj dvostrukih aršina. Dodaje da država radi svoj posao i da je on davno prestao da se nervira zbog kritika.

Inače, Vučić je u Senti posetio kompaniju Japan Tobako koja je pre deset godina kupila fabriku duvana u tom mestu. Vučić je podsetio da je pre privatizacije fabrika imala 84 zaposlenih, a da ih je sada 300. Reč je o kompaniji, kaže premijer, koja uspešno raste, i zato obećava da će se poboljšati borba protiv ilegalne trgovine cigareta i rezanim duvanom.

Posao države je, rekao je premijer, da obezbedi tri stvari – bolji ambijent, da porezi i takse ne rastu, kao i da bude na usluzi investitorima.

Japanski ambasador Takahara čestitao je Japan Tobaku desetogodišnjicu poslovanja u Senti, i poručio da će ta kompanija i ubuduće doprinositi razvoju Srbije.

Japan Tobako je postala jedna od najistaknutijih kompanija u Srbiji. Doprinosi otvranju novih radnih mesta, uplaćuje porez, povećava izvoz. Ova uspešna priča će privći još investitora iz Japana. Izuzetno cenim napore vlade Srbije i jako liderstvo premijera za ekonomske reforme što vodi poboljšanju poslovne klime u Srbiji.

Premijer Vučić podseća da je kompanija Japan Tobako ove godine investirala u Srbiji 2,7 miliona evra, a naredne se očekuje tri miliona evra.

foto Tanjug

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana