Jovičić upozoravao i ranije na „Đilasovu pljačku“ Pr tekst

Objavljeno: 27.03.2021. 16:56 Izmenjeno: 29.03.2021. 07:58

Član predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić oglasio se saopštenjem povodom objavljenih dokaza o milionskim računima Dragana Djilasa. On je istakao da je na Djilasovu pljačku ukazivao i upozoravao još 2012.godine kao šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Grada.

-Milion puta postavio sam pitanje tadašnjem Gradonačelniku,a i tadašnjem i sadašnjem tajkunu Draganu Djilasu, koliko koštaju Most na Adi, rekonstrukcija Bulevara Revolucije, igranje i gazdovanje sa PKB-om. Gde se i kako i koliio novca gradjana Beograda troši? Nikada nisam dobio odgovor, a sada se pokaZalo i zbog čega. Zato što je novac iz budžeta Grada odlazio na 53 različitih računa u 17 zemalja, čiji je vlasnik samo jedan čovek – Dragan Djilas – naveo je Jovičić u saopštenju.

On je istakao da je bahati Djilas umesto odgovora tadašnjoj opoziciji u Skupštini grada, na pitanja o njegovom bogatstvu odgovarao tužbama.

-Dragan Djilas me je tužio sudu jer sam mu pre osam godina rekao da je lopov. Šta ćemo sada kada je to dokazano? Kada su hrabri i savesni novinari istražili i pronašli sve Djilasove račune “crno na belo”?! Da li će nadležne institucije, u ovom slučaju tužilaštvo i Uprava za sprečavanje pranja novca, reagovati ili će se i ovog puta ovaj bahati tajkun izvući i proći nekažnjeno? – postavio je Jovičić pitanje.

On je pozvao institucije da reaguju i izneo svoj stav o tome koja bi bila adekvatna kazna za Djilasa i njemu slične.

-Ovoga puta mora se ići do kraja. Nadležne institucije treba da ispitaju svaki od 53 računa i poreklo novca na njima. Lično sam mišljenja da bi ovaj tajkun pored adekvatne zatvorske kazne morao da vrati u budžet Beograda svaki evro koji je iz njega pokro. I tako mora da prodju svi koji su se na sličan način obogatili. – zaključio je Jovičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 32°C
Min: 20°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana