Jovičić i Popa o budućoj saradnji Tanjug

Objavljeno: 27.10.2016. 14:24 Izmenjeno: 27.10.2016. 14:24

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Oana Kristina Popa razgovarali su danas o dovođenju rumunskih privrednika na opštinu Palilula i prezentaciji mogućih budućih projekata investiranja.

Kako je navedeno u saopštenju opštine, Jovičić i Popa razgovarali su o budućoj saradnji, s obzirom na to da na Paliluli u naselju Ovča živi brojna rumunska zajednica.

Jovičić je izrazio zadovoljstvo konkretnim predlozima koji su formulisani tokom razgovora, a pre svega izvesnošću izgradnje kulturnog centra na levoj obali Dunava u okviru koga bi se nalazio rumunski kutak, odnosno mesto gde bi pripadnici rumunske nacionalnosti promovisali svoju kulturu, jezik i kulturno nasleđe.

Popa je istakla dobre postojeće modalitete saradnje između Srbije i Rumunije, kao i potencijale koji se mogu razvijati u budućnosti i predložila zajdničko učešće na projktima koji bi bili ne samo u korist rumunske lokalne zajednice već i čitave opštine Palilula.

U saopštenju se navodi i da je dogovoren zajednički obilazak rumunske zajednice u Ovči, kao i bratimljenje opštine Palilula i grada Blaža.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana