Jovičić o Đilasovom poslovanju Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 12. 07. 2019. 13:54:30

Na licemernu izjavu Dragana Đilasa da je siromašniji danas nego kad je ušao u politiku, predsednik Opštine Palilula i član predsedništva SNS-a Aleksandar Jovičić odgovara da su prikupljeni dokazi o njegovom poslovanju u Češkoj u tri firme od kojih su dve bankrotirale a treća za deset godina ostvarila profit od samo 74000 evra.

Đilas je za 10 godina vlasti u Srbiji iskoristio svoj uticaj, mesto gradonačelnika, ministra i demokratsku stranku do te mere da je ostvario imovinu u vrednosti od 25 miliona evra i nekretnine u visini od 1700 kvadratnih metara, kaže Jovičić i dodaje da je uveren da građani više ne žele da grad i državu vode bahati i neodgovorni poilitičari koji u stranim državama firme vode u bankrot, a u svojoj se abnormalno obogate.

Prema podacima privrednog registra Češke Dragan Đilas je u toj državi poslovao u firmama Krokus i Linea koje su bankrotirale, i u firmi MD internacional koja je za 10 godina ostvarila profit od samo 74 000 evra, kaže Jovičić. Dodaje da se navodno uspešan menadžer, a zapravo bahat, neodgovoran i osion političar Đilas za samo 10 godina vlasti u Srbiji abnormalno obogatio.

Kako je moguće da kada postanete funkcioner demokratske stranke uz korišćenje svih poluga vlasti i moći koje su se u to vreme davale Đilasu napravite bogatstvo koje se meri desetinama miliona evra, najboilje zna Đilas koji je sve svoje položaje maksimalno iskoristio, naglašava Jovičić. Dodaje da direct mediom osim što je kontrolisao sve medije, bivši gradonačelnik napravio i promet u iznosu od čak 500 miliona evra.

Ne želimo da više političkom scenom vladaju bahati, osioni i neodgovorni političari koji van granica svoje države dovedu u bankrot dve firme, a u svojoj zemlji za samo jednu deceniju uspeju da se abnormalno obogate, zaključak je člana predsedništva SNS-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 29°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana