Jovičić: Doći ćemo do svakog penzionera Tanjug

Objavljeno: 26.03.2020. 10:06 Izmenjeno: 26.03.2020. 14:42

Opština Palilula ima deset linija na koje građani mogu da se jave, do sada su predstavnici opštine obavili više od 3.000 poziva i obišli 588 penzionera u poslednjih šest, sedam dana, kaže predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

„Dostavili smo im namirnice koje su bile neophodne, jer oni nisu mogli da izađu i da ih kupe“, rekao je Jovičić i pozvao sve da ostanu kod kuće.

Naveo je da broj volontera varira iz dana u dan s obzirom da se priključuju ljudi na poziv predsednika Aleksandra Vučića i opštine Palilula.

„Uspevamo za sada da odolimo svim iskušenjima i dođemo do svakog najstarijeg sugrađanina kome je pomoć neophodna“, rekao je Jovičić u uključenju za TV Prva.

Poručio je da će predstavnici opštine i volonteri doći do svakoga i naveo da će opština dobiti od Grada Beograda pakete koji će biti podeljeni za 22.000 penzionera sa opštine Palilula čija je penzija manja od 30.000 dinara.

„Veliki trud i mnogo energije ćemo uložiti, ali nećemo odsustati, jer želimo da sačuvamo svaki život“, kaže Jovičić.

Zahvalio je Crvenom krstu i vonterima, svim ljudima koji rade u opštini, policiji, Hitnoj pomoći, kao i parohijanu crkve svetih apostola Petra i Pavla u Kotežu Jovanu Lučiću koji se uključio u akciju dostave hrane i podele paketa.

Sveštenik Jovan Lučić pozvao je velike kompanije koje su u mogućnosti da doniraju hranu.

 

BUDI VOLONTER OPŠTINE ČUKARICA

Ako želiš da budeš human i svoje vreme posvetiš tome da pružiš pomoć drugima, onda je Volonterski servis opštine Čukarica pravo mesto za tebe!

Svi građani koji ne pripadaju rizičnoj grupi i koji žele da pomognu našim najstarijim sugrađanima mogu da se prijave u Volonterski servis opštine Čukarica.

Prijava se vrši putem mejl adrese volonteri@cukarica.rs ili pozivom na broj telefona 064/8795 762, svim danima u periodu od 8:00 do 16:00 časova. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime i kontakt telefon.

Volonteri pomažu našim najstarijim sugrađanima u dostavi osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu i lekova na kućnu adresu.

Budi volonter, pokaži komšijsku solidarnost!, saopštila je Informativna služba Gradske oštine Čukarica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 19°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana