Jovičić: Bulatović osporava istragu nadležnih organa Studio B

Objavljeno: 17.10.2020. 20:05 Izmenjeno: 17.10.2020. 20:05

Aleksandar Jovičić, član Predsedništva Srpske napredne stranke uputio je saopštenje u kome navodi da Dejan Bulatović osporava istragu nadležnih organa. Saopštenje objavljujemo u celosti.

Saopštenje Aleksandar Jovičić, član Predsedništva SNS:

Dejan Bulatović je očigledno u nekakvoj panici, s obzirom da insistira da  istražni organi ne rasvetle ko je ispisao preteće grafite na njegovoj kući u Batrovcima. Iako bi bilo logično da mu kao oštećenom bude u interesu da sazna ko mu je ugrozio bezbednost ispisujući ove pretnje na njegovoj kući, pa bio to i njegov prijatelj, potpuno suprotno Bulatović režira nekakve rijaliti predstave za javnost.

Smatra naravno da, u skladu sa Đilasovim zamislima, da on treba da bude i tužilac i sudija. Podsetio bih ga, da vladavina prava podrazumeva da tužilac kvalifikuje da li je prikupljeno dovoljno dokaza da bi neko bio osumnjičen i da sudija na osnovu tih dokaza odluči da li osumnjičenom treba odrediti pritvor. Tužilac i sudija su doneli takve odluke u slučaju Zorana Radmilovića osumnjičenog da je ispisao pomenute grafite. Ne kvalifikuju ni dela ni dokaze, ne donose odluke niti presude, ni Bulatović ni Đilas niti ijedan drugi političar. To vam je funkcionisanje institucija.

Pravo pitanje za Bulatovića jeste, s obzirom na ono što smo čuli u javnosti, zašto panično osporava istragu nadležnih organa, zašto ga ne brine da je od 12 saslušanih osoba samo Radmilović odbio da odgovori da li je pisao te grafite, odbio poligraf i odbio da da uzorak rukopisa i sve drugo čime bi pobio dokaze i skinuo sumnju sa sebe.

Potpuno suprotno, umesto istine, Bulatović u nastavku panike danas ispred zatvora u Sremskoj Mitrovici sada tvrdi i da Radmilović trpi torturu, nema šta da obuče i u šta da se presvuče u pritvoru. Ostaje da se vidi da li ćemo uskoro opet čuti i one lažne priče u Đilasovoj režiji, kao što smo već imali prilike, da neko nije jeo ni pio dva dana u pritvoru, pa na kraju kamere pokažu da se skoro i prejedao, a kamoli jeo. Svega ćemo se ubeđen sam još nagledati i naslušati u jeftinim politikantskim predstava Đilasa, Bulatovića i ostalih, stoji u saopštenju Aleksandra Jovičića.

 

 

 

 

Služba za informisanje

Srpska napredna stranka

Gradski odbor Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 33°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana