Jovanović: Vreme je za pomirenje, a ne nove sukobe Tanjug

Objavljeno: 08.06.2020. 13:04 Izmenjeno: 08.06.2020. 13:04

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da je došlo vreme za pomirenje, a ne nove sukobe, te poručuje da će LDP u ovoj kampanji insistirati na pomirenju koje je preko potrebno našem društvu, pa tek onda i u odnosima sa regionom i svetom.

 

„Previše smo vremena potrošili na izazivanje, pa onda i rešavanje sukoba. Potpuno je normalno da se država neprestano nalazi pred novim izazovima, ali je opasno da se stalno igramo sa takvim stvarima. Nismo još “počistili za sobom“ sve krvave tragove koje smo ostavili i vreme je da naučimo kako se sarađuje, a ne prave nove podele”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Ukazao je da ne govori samo o odnosima sa svetom ili regionom, već i o našim unutrašnjim odnosima.

Smatra je LDP od nastanka do danas, bio stalna meta ostalih političkih aktera zbog svega što je partija htela da nastavi nakon ubistva premijera Zorana Ðinđića.

On je lično, kako kaže, bio je meta zbog svega što je uradila i iza čega je stajala Ðinđićeva vlada.

Danas je, kako je naveo, situacija malo drugačija, ali promena nije na bolje jer su, prema njegovim rečima, stranke iz opozicije toliko zaokupljene uništavanjem onoga što je od njih ostalo.

„Čak su i međusobno počele da se ujedaju i nemaju više vremena da se bave drugima, a još manje politikom“, naveo je lider LDP-a.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Delimično oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana