Jovanović: Stižu nas problemi koje generacije nisu rešile Tanjug

Objavljeno: 12.06.2020. 14:19 Izmenjeno: 12.06.2020. 14:19

Lider LDP Čedomir Jovanović rekao je da Srbiju stižu problemi koje generacije nisu rešile i da je jasno da će rešenja uslediti nakon izbora, kako kaže, hteli mi to ili ne.

„Ako ne budemo imali snage da na njih odgovorimo, odgovoriće neko drugi u naše ime. I ne prvi put u našoj istoriji“, ocenio je Jovanović, saopštio je LDP.

On kaže i da je su za njega izbori „prilika da se dogovorimo“.

„Mi nismo isti. Moramo da pričamo. Ja sam jedno mislio pre 30, drugo pre 20. Danas je za mene ta ideja samo jedno. Želja da moja deca kao i sva druga, da budu prva generacija koja se rodila i živi u miru“, naveo je Jovanović i istakao da je zato prioritet Koalicije za mir koju predstavlja da nametne ideju mira i međusobnog dogovora.

Podseća da kada je Kurti rekao kako će uspostaviti stalnu kosovsku vojsku, onda je ovde odmah pokrenuta priča o potrebi uspostavljanja stalne srpske vojske.

„Sve sam to slušao i razmišljao o sebi. I ne mogu da objasnim kako sam dozvolio da dođem u situaciju da gledam svog sina, a svako u mojoj generaciji je u sličnoj situaciji, koji treba da krene prokletim putem koji sam ja prošao devedesetih godina“, ukazuje Jovanović.

On ističe i da je najjednostavnije objašnjenje Koalicije za mir, koja je napravljena u septembru 2018. godine, ono što se dešava u Americi.

„Kada kleče u kongresu, ne kleče jer se bore za manjinska prava Afroamerikanaca, već zato što žele svom društvu da objasne da smo mi svi ljudi i da su i oni poniženi zbog toga što se desilo jednom čoveku u Mineapolisu kome je ludi policajac stao kolenom za vrat i ugušio posle 8 minuta. Svi mi osetimo takav pritisak na svojoj kičmi. Ali nas ne stižu ni policija, ni neprijatelji iz regiona“, objašnjava Jovanović.

On zaključuje i da ne vidi da je njegovo društvo toga svesno, kao što nije bilo svesno mnoga puta u prošlosti u kojoj je živeo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana