Jovanović: Najviše stradaju stari, preventiva najvažnija Tanjug

Objavljeno: 26.03.2020. 15:40 Izmenjeno: 26.03.2020. 15:40

Preventiva je najvažnija u zaustavljanju daljeg širenja korona virusa u Srbiji, poručila je  v.d. direktora Instituta Bauta Verica Jovanović i upozorila da od tog virusa najviše stradaju stariji ljudi.

Kaže da je situacija teška i u drugim zemljama i da država može samo uz podršku građana i poštovanje svih mera da suzbije korona virus.

„Molim vas za pomoć, poštujte sve preporuke zdravstvenog sektora, a pre svega držitte distancu, kako među svojima najbližima, tako i u radnom okruženju“, rekla je Jovanović.

Ona je apelovala na sve građane, a posebno na penzionere, da ne izlaze na ulicu i da poštuju mere valde kako ne bi doveli svoje i tuđe živote u rizik.

Ovu bitku koju bijemo može da dobije samo preventiva, naglasila je Jovanović i dodala da još nismo u teškoj sitauciji, ali da bi mogli biti ako se ne budu poštovale mere.

Upozorila je da se u drugim zemljama korona virus eksplozivno širio zato što nisu poštovane mere.

Na pitanje o situaciji na KiM, ona je rekla da su naše zdravstvene ustanove na KiM deo sistema države Srbije i da se svakodnevno održava komunikacija za Zavodom za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, kao i ostalim zdravstvenim ustanovama, kao i da i oni poštuju sve preporuke i mere države Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Oblačno

Subota
Promenljivo oblačno

Max: 16°C
Min: 9°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana