Jovanović: Koalicija za mir čuvaće evropski put Srbije Tanjug

Objavljeno: 07.06.2020. 11:18 Izmenjeno: 07.06.2020. 11:18

Jovanović je naveo da je LDP doneo odluku da na izbore izađe jer, kako kaže, nije hteo da izneveri zbunjene ljude, koje su partije opozicije opteretile međusobnim optuživanjem i beskrajnim sukobima.

Koalicija za mir Čedomira Jovanovića čuvaće evropski put Srbije, poručio je  lider LDP Čedomir Jovanović.

„Sada svi otvoreno kažu da bez sporazuma sa Kosovom nema budućnosti za Srbiju u Evropskoj uniji. Koalicija za mir je ta koja neće dozvoliti da evropski put bude ugrožen. LDP to nikad nije dozvoljavao do sad, a neće ni nakon ovih izbora. Za tu politiku ćemo tražiti podršku građana Srbije“, naveo je Jovanović u saopštenju.

On je rekao da ne postoji drugačiji način da se stigne do cilja osim kroz demokratske procese i dodao da je Koalicija za mir preostala jedina moderna proevropska opozicija na političkoj sceni za koju su ljudi čuli mnogo pre raspisivanja izbora.

„Moramo i možemo drugačije da se borimo za demokratiju, za ideje. U kampanji, koja neće biti uobičajena, tražićemo podršku za mirna rešenja svih izazova pred nama, od nastavka dijaloga sa Kosovom do bolje saradnje sa celim regionom. U tome će nam pomoći upravo predstavnici manjina koji najbolje znaju koliko je važno sačuvati mir. Mi smo prirodni saveznici i znam da su svesni koliko je LDP iskreno sa njima u ovom poslu koji je pred nama“, naveo je Jovanović.

On navodi da će Koalicija za mir biti jedina lista koja ima snage da govori o ratnim zločinima iz bliske prošlosti, o 12. martu i Ðinđiću, koja jasno kaže da je Srbiji mesto u Evropi i koja je spremna da razgovara sa svima, jer je poslednji trenutak da o najvećim preprekama otvoreno razgovaramo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana