Jovanović: Izbori jedini način za promene Tanjug

Objavljeno: 11.06.2020. 13:41 Izmenjeno: 11.06.2020. 13:41

Lider Koalicije za mir Čedomir Jovanović naveo je da su izbori jedini način da se nešto promeni u društvu i dodao da je dobro što na izbore idu i dojučerašnji zagovornici bojkota, koji su, kako je napomenuo, na ulici trošili energiju naroda koji se nadao da tako nešto može da se promeni.

„Mene je ulica stvorila. Ali, sve što smo uspeli da uradimo u politici, uradili smo kao deo vlade Zorana Ðinđića ili kao opozicija u skupštinskim klupama. Dakle, izbori i institucije, a ne zvona i praporci na ulicama“, ističe Jovanović.

On dodaje da su u drugom planu važne stvari za naše društvo i da se, umesto ekonomijom, kulturom ili zdravstvom, bavimo međusobnim uništavanjem.

„To su pitanja koja zanimaju sve građane Srbije. Zato što svakodnevne probleme osećamo svi, koje god da smo nacionalnosti, vere, seksualne orijentacije. Svi hoćemo više prava, veće plate i modernu, a ne zaostalu Srbiju koja vodi celo društvo u nestabilnost“, naznačio je Jovanović, predsednik LDP-a.

Kako je naveo, Koalicija za mir je zato važna jer neće dozvoliti da se odustane od evropskih vrednosti koje jedine daju sigurnost na tom putu.

„Za to tražimo podršku. Samo tako možemo da nastavimo borbu“, kaže Jovanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana