Jovanović: Izbor je jasan-ili ćemo biti sami ili deo Evrope Tanjug

Objavljeno: 14.06.2020. 13:05 Izmenjeno: 14.06.2020. 13:05

„Nema normalne ekonomije, stabilnosti i stranih investicija bez dobrih odnosa sa regionom i Evropom. Ne smemo da ostavimo Srbiju bez budućnosti, bez uređenih političkih odnosa u našem društvu“, kaže Jovanović.

Lider LDP Čedomir Jovnović izjavio je da je Srbiji potreban unutrašnji politički dogovor i spremnost da se kaže istina i preuzime odgovornost.

„To je dužnost moje generacije. Naša je prva obaveza da obebedimo deci mirnu budućnost. Oni su jedina generacija koja je rođena i živi u miru i moramo taj mir da sačuvamo ne bežeći od stvarnosti. Tu, pre svega mislim na Kosovo, mislim na odnose u regionu, na našu evropsku budućnost, a u svemu tome su ključni naši međusobni odnosi i spremnost da se razgovar“, rekao je Jovanović, prenosi LDP u saopštenju.

Jovanović navodi da jedan čovek i jedna stranka ne mogu uraditi posao koji nismo uradili kao narod i koji nas čeka istoga trenutka kada se zatvore birališta.

„Zbog toga se Koalicija za mir kandidovala, svesna okolnosti u kojima se nalazimo“, naveo je Jovanović.

Kaže da je Srbiji potreban mir „sa nama samima i sa svetom oko nas“ i da samo tako može da se nastavi dalje.

„Izbor je jasan. Ili ćemo biti sami ili ćemo biti u Evropi. Nov svet se stvara pred našim očima. Ne možemo da čekamo da se on prepakuje i da nas stave tamo gde oni misle da nama je mesto“, tvrdi Čedomir Jovanović.

Navodeći da se zna da je Kosovo preduslov za nastavak evropskih integracija, Jovanović kže da nije tačno da to znači da treba da prodamo Kosovo.

„To znači da treba da pomognemo Kosovu. Šta na Kosovu mi možemo da izgubimo, a da nismo već izgubili? Šta možemo da dobijemo? Vratićemo se mi tamo kada shvatimo da su Albanci ljudi od krvi i mesa kao i mi. Ali oni imaju potrebu za svojom zemljom, kao što to imamo i mi. Istina je da smo taoci ludila koji je ko zna kad postao deo naših odnosa. Druga opcija je da naša deca idu našim putem, pa da završe na nekim novim Košarama. Da li to želimo jedni drugima“, naveo je on.

On je naveo da je laž da to pitanje moze da ostane otvoreno.

„A0 zašto svet žuri da se to pitanje reši? Žuri zato što shvataju koliko je sve to ozbiljno i koliko nam malo fali da napravimo novi požar koji će nas opet odneti sve. Ako Kosovo ne može u Ujedinjene nacije, otići će u Albaniju. Onda će neka usijana glava ovde reći idemo do Ibra, ajmo mi do Kumanova, tu nam je Republika Srpska koja je oduvek naša, braća Hrvati će reći hajde da raskomadamo tu Bosnu, vama Hercegovina, nama ostatak. Šta ćemo sa dva miliona Muslimana- videćemo“, objašnjava Jovanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana