Jovanov: SZS nastavlja sa vređanjem premijerke Brnabić Tanjug

Objavljeno: 27.09.2018. 16:06 Izmenjeno: 27.09.2018. 16:07

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je danas da su „Ðilas, Jeremić, Lutovac, Obradović i ostali iz njihovog saveza“, nakon što su pozvali na silovanje premijerke Srbije Ane Brnabić, nastavili u istom pravcu i nazvali su predsednicu Vlade Srbije „jeftinom“.

 

„Jasno je da ne postoji uvreda i prostota koju nisu u stanju da izgovore“ rekao je Jovanov, a navedeno je u saopštenju SNS.

Kaže da su za vreme zasedanja Generalne skupštine UN predstavnici tog saveza, „zajedno sa delegacijom Albanaca sa Kosova, poput poslednjih jadnika, čamili po hodnicima, pravili zasede učesnicima i iskakali iza ćoškova ne bi li ih ščepali i slikali se sa njima telefonom, a zatim požurili da sve to okače na društvene mreže ne bi li barem tako ispali važni i značajni, kad to već nisu u realnom životu“.

Jovanov dodaje i da „osim što su obe ove grupe ilegalno upale u zgradu UN“, postoji još jedna sličnost između Pacolija i Jeremića: „obojica su u Njujorku zdušno radili sve što su mogli protiv države Srbije“.

„Budući da Ðilasov, Jeremićev, Lutovčev i Obradovićev savez do dana današnjeg nije osudio poziv na silovanje Ane Brnabić, koji je, u ime svih njih, uputio lažni sindikalac i predsedavajući njihove koalicije Željko Veselinović, pitam se da li se Vuk Jeremić u Njujorku pohvalio ljudima koje je na prepad zaustavljao u zgradi UN, da je politika za koju se zalaže, a za koju se zalažu i Ðilas, Lutovac, Obradović i ostali u savezu – pozivanje na silovanje legalno i legitimno izabrane premijerke Srbije Ane Brnabić“, rekao je Jovanov.

SZS:Brnabić nanosi štetu ugledu funkcije koju obavlja

Savez za Srbiju danas je ocenio da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić „nije dostojna funkcije koju obavlja“ i navodi da umesto, da boravak u UN iskoristi da obavi što veći broj sastanka sa najvažnijim svetskim zvaničnicima u interesu Srbije, svoju energiju troši na klevetanje opozicije.

U saopštenju SZS premijerku naziva „jeftinim portparolom SNS“ i dodaje da je „izjednačavanjem učestvovanja Jeremića na generalnoj skupštini UN sa boravkom Hašima Tačija i Bedžeta Pacolija u Njujorku“ Brnabić nanela štetu ugledu funkcije koju obavlja i zemlje koju predstavlja.

SZS kaže i da je Vuk Jeremić jedini lider opozicije koji prisustvuje zasedanju u UN i da je tamo kao bivši predsednik Generalne skupštine UN, a ne kao predstavnik opozicije.

Zato Jeremić „ne mora nikoga da tajno juri po hodnicima“ kao što insinuira premijerka, reečeno je u saopštenju SZS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana