Još zaštitne opreme za vrtiće Beoinfo

Objavljeno: 19.03.2021. 13:46 Izmenjeno: 19.03.2021. 13:46

Beogradski vrtići opremljeni su svom neophodnom zaštitnom opremom potrebnom za sprovođenje svih epidemioloških mera i bezbedan boravak dece i zaposlenih, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Osim sredstava za higijenu i dezinfekciju, kako je rekao, do sada je vrtićima za nabavku opreme isplaćeno i oko 35 miliona dinara a tokom sledeće nedelje dobiće još 100 hiljada zaštitnih maski i 100 hiljada pari rukavica, dve hiljade litara natrijum-hipohlorita i hiljadu litara alkohola.

– Svakodnevno se prate potrebe svake ustanove i sve se na vreme nabavlja. Ništa im nije nedostajalo od početka epidemije i tako će i ostati dok god vrtići rade u ovim okolnostima. Bezbednost svih je na prvom mestu – rekao je Gak.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku je dolaznost upisane dece u beogradske vrtiće nešto ispod 50 odsto, odnosno u vrtiće dolazi svako drugo dete.

– Svaki slučaj zaraze smo do sada držali pod kontrolom. Nastavljanjem poštovanja strogih pravila rada i vakcinacije zaposlenih u predškolskim ustanovama možemo se izboriti sa virusom u vrtićima –zaključio je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana