Još jedna uspešna saradnja Grada Beograda i sugrađana Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 22.09.2016. 13:23 Izmenjeno: 23.09.2016. 13:47

U ulici Cvetanova ćuprija kod broja 105 postavljeni su kontejneri i ležeći policajac na pešačkom prelazu. Rešavanje ovih komunalnih problema inicirao je gradonačelnik Siniša Mali, nakon prijema sugrađanke koja živi u toj ulici.

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević obišao je danas deo naselja Braće Jerković u kome su završeni radovi na postavljanju ležećih policajaca i kontejnera u Ulici Cvetanova ćuprija. Radove su izvodili Sekretarijat za saobraćaj i javna komunalna preduzeća „Beograd-put” i „Gradska čistoća”.

– Jedan od ključnih prioriteta Grada Beograda jesu razvojni i veliki infrastrukturni projekti, a i sami ste svedoci da svuda oko nas niču kranovi, da se Beograd gradi i razvija. Pored ovih značajnih i velikih, vrlo su važni i mali projekti. Danas smo na Medakoviću svedoci jednog takvog projekta. Ljudi su u ovom delu godinama živeli u komunalnom neredu i u saobraćajnoj nebezbednosti. Grad Beograd komunicira sa sugrađanima, sam gradonačelnik ima „otvorena vrata” za građane, gde oni mogu direktno da iznesu sve svoje probleme, a mi se trudimo da ih rešimo. Uveli smo praksu da to rade i gradski većnici i gradski sekretari, tako da smo u direktnoj komunikaciji sa našim građanima. Upravo ovaj današnji događaj primer je kako je Grad Beograd spreman i vrlo brzo izlazi na teren i rešava probleme naših sugrađana. Ključna poruka je da su projekti i odnos, to jest komunikacija između građana i vlasti, jedan od najvažnijih prioriteta. Samo tako se efikasno i brzo može doći do rešenja. Naša dužnost je da slušamo i da reagujemo na potrebe naših sugrađana – rekao je Milosavljević.

On je istakao da su danas ovde urađene dve stvari, da su predstavnici komunalnog preduzeća postavili određeni broj kontejnera i zajedno sa „Zelenilom – Beograd” sredili okolni prostor. Sekretarijat za saobraćaj utvrdio je nebezbednost u ovom delu i doneo odluku da se postavi ležeći policajac. Na taj način su svi automobili u ovom delu primorani da uspore. Ovim je prikazana sinhronizacija građana, Sekretarijata za saobraćaj i „Beograd-puta”, koji je zaista brzo izveo radove. Milosavljević je dodao da grad radi na regulaciji infrastrukturnih projekata, koji se danas reflektuju kao problem, i pokušava da ih reši. Grad radi na donošenju pojedinačnih i generalnih planova za sve opštine, odnosno ceo grad.

Zadatak „Gradske čistoće” je da u svim delovima grada obezbedi adekvatne komunalne sudove za odlaganje otpada, bili oni komunalni ili reciklažni.

– Trudimo se da rešavamo probleme sugrađana. Podelili smo im i kante za domaćinstva, ali postavili i kontejnere da se ne bi stvarala divlja deponija, kao što je to bilo u ovom delu – rekao je Miroslav Bogdanović, direktor JKP „Gradska čistoća”.

Prema rečima zamenika sekretara za saobraćaj Nenada Matića, Sekretarijat za saobraćaj u korespondenciji sa gradonačelnikom delovao je veoma brzo. Doneo je rešenje o postavljanju ležećih policajaca. On je dodao da će njihov prioritet u budućnosti biti bezbednost sugrađana.

Rešavanje komunalnih problema započeto je na inicijativu gradonačelnika Siniše Malog, nakon prijema sugrađana koji žive u tom naselju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura -2°C

Pretežno oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana