Još dva kilometra autoputa na istočnom kraku Koridora 10 Tanjug

Objavljeno: 26.07.2018. 12:36 Izmenjeno: 26.07.2018. 12:36

Koridori Srbije su danas otvorili za saobraćaj još dva kilometra autoputa na istočnom kraku Koridora 10, na deonici Staničenje – Pirot (istok).

U saobraćaj je u 12 sati pušten deo deonice 5A Staničenje – Pirot (istok) u dužini od dva kilometa novoizgrađenog autoputa u punom profilu, a preostala dva kilometra biće u javnom saobraćaju nakon završtka opremanja tunla „Sarlah“ elektromašinskom opremom i završetka dodatnog osiguranja dve kosine na ovom potezu.

Izvođač radova na izgradnji ove deonice je grčka kompanija Aktor, saopštili su Koridori Srbije.

Do sada su, inače, na istočnom kraku Koridora 10 puštene u javni saobraćaj deonice: deonica Crvena Reka – Čiflik i Čiflik Staničenje u dužini od 25,2 km, deonica Sarlah – Pirot Istok, Pirot – Dimitrovgrad i obilaznica oko Dimitrovgrada u dužini od 30,5 km i Staničenje – Pirot (sektor 5A) u dužini od 5,5km.

Tokom 2018. godine preostalo je da se završi deonica Bancarevo – Crvena Reka dužine 12,3 km sa kojom će se ujedno i pustiti završena deonica Prosek – Bancarevo dužine 9,4km i opremanje tunela Bancarevo, Sopot i Sarlah.

Izgradnja Koridora odvija se uz punu podršku Vlade Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, lokalnih samouprava i drugih učesnika u realizaciji ovog najznačajnijeg infrastrukturnog projekta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana