Još 15 dana za prijavu za dobrovoljno služenje roka u martu

Objavljeno: 14.02.2022. 16:11 Izmenjeno: 17.02.2022. 12:52

Najbolji među njima biće upućeni i na usavršavanja na osnovu kojih će moći da steknu i zvanja starešina.

foto Tanjug

 

Ministarstvo odbrane podseća sve zainteresovane mladiće i devojke, koji žele da stanu u stroj Vojske Srbije i dobrovoljno odsluže vojni rok sa oružjem u martovskom uputnom roku, da rok za prijavljivanje traje još dve nedelje.

Osim u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, podnošenje prijava moguće je i preko portala e-uprave i na svim šalterima Pošte.

Vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka, pored prilike da steknu nova znanja i veštine očekuje i uvećana mesečna plata koja sada iznosi oko 38.000 dinara.

Takođe, postupak prijema u profesionalnu vojnu službu značajno je skraćen tako da će zasnivanje radnog odnosa u svojstvu profesionalnog vojnika Vojske Srbije biti moguće odmah po završetku šestomesečnog dobrovoljnog služenja za one koji izraze takvu želju.

Budući profesionalni vojnici imaće šansu da u skladu sa svojim ambicijama i sposobnostima grade karijeru u Vojsci Srbije, a najbolji među njima biće upućeni i na usavršavanja na osnovu kojih će moći da steknu i zvanja starešina.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana