„Gradska čistoća“ dobila 34 nova vozila Studio B

Objavljeno: 12.05.2020. 12:40 Izmenjeno: 13.05.2020. 11:07

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ dobilo 34 nova vozila koja bi trebalo da doprinesu dodatnom poboljšanju usluga koje obavalja to preduzeće.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da se Beograd polako pribilžava standardima koji su neophodni, kako bi se smeće odnosilo u skladu sa potrebama građana i kako bi grad bio čistiji.

Krajem 2000. godine bilo je samo šest kamiona na teritoriji Beograda koji su odnosili smeće, a danas, zahvaljujući velikim ulaganjima Grada JKP Gradska čistoća ima 169 vozila. Prošle godine nabavljeno je 25 cisterni za pranje ulica, navodi zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodaje da ih Beograd sada ima ukupno 50 što je dokaz da je higijena u Beogradu iz godine u godinu na sve višem nivou i da to primećuju i građani.

Samo u prethodnih nekoliko godina Gradska čistoća nabavila je oko 100 vozila različitih namena i zahvaljujuchi tome, higijena u gradu je značajno poboljšana.

Na novim kamionima nalaze se i poruke o znančaju recikliranja, a iz Gradske čistoće pozivaju sve građane da recikliraju, jer je to od izuzetne važnosti za očuvanje planete i životne sredine u kojoj živimo.

One Response to “„Gradska čistoća“ dobila 34 nova vozila”

  1. Sasa каже:

    Nije promasena investicija, grad mora biti cist jos kad bi i mi bili savesniji pa da djubre ne bacamo gde stignemo imali bi cistiji grad.Prijateljica koja radi u Invekti mi je pricala da je u zgradama nailazila na kese sa otpadom.Vreme je da se dozovemo pameti da je to nas zivotni prostor a ako treba uvesti i drasticne kazne za one koji bacaju djubre gde stignu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 7°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 15°C
Min: 6°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana