Jesenji festival zdravlja u Domu omladine Studio B

Objavljeno: 22.09.2016. 16:58 Izmenjeno: 22.09.2016. 18:43

Jesenji festival zdravlja počeo je u Domu omladine, a tokom dva dana na više štandova biće organizovani pregledi kože i zuba, merenje pritiska, šećera u krvi, nutricionistički pregledi.

Na festivalu je održana i tribina emisije tv Studio B “Beograd zdrav grad” na temu kardioloških bolesti i zdrave ishrane kao načina života.

Na četiri nivoa Doma omladine je više od 80 izlagača, predavanja na više od 100 tema o zdravoj ishrani i životu, zvaničnoj i alternativnoj medicini. Tokom dva dana u programima na bini učestvovaće više od 1.200 ljudi, te će na festivalu, čini se od najmlađeg do najstarijeg svako naći temu koja ga zanima.

A kako je ove godine akcenat stavljen na očuvanje zdravlja mladih i zdravu porodicu, učestvovali su i najmlađi. Već treću godinu Dom zdravlja Rakovica sa Studijom B sprovodi akciju Pre i posle jela zube treba prati, kako bi od malih nogu sazrela svest o važnosti oralne higijene.

Dobrila Vasić, direktorka Doma zdravlja Rakovica kaže da je cilj akcije da se kod dece naprave zdrave navike, da se spreči pojava karijesa kao glavnog problema. „Želja je naša da se uključi cela Srbija, prevencija karijesa bi bila manja, ističe direktorka.

Da zdravim stilovima života, izbegavanjem loših navika i preventivnim pregledima možemo sprečiti mnoge bolesti, čulo se na vrlo posećenoj tribini emisije tv Studio B “Beograd zdrav grad”. Na temu kardioloških oboljenja i ishrane kao načina života, predavanje je održao dr Igor Dimitrijev, internista i magistar ishrane. Prijatno oznenađenje jeste bio veliki broj školaraca koje je zainteresovala ova tema, a što je i cilj 14. jesenjeg festivala zdravlja – mnogobrojni časovi zdravstvenog vaspitanja.

Jelena Petrović, autorka emisije “Beograd zdrav grad” rekla je da je velika podrška Ministarstva zdravlja na ideji da se zdravstveno vaspitanje vrati u škole i da do 2020. bude zastupljeno u školi za predškolsko.
Ulaz na festival je besplatan, a posetioci mogu da prisustvuju u edukativnim tribinama, dok je za mališane organizovan ““Dečjji kutak“, gde najmlađi mogu da crtaju i učestvuju na raznim radionicama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana