Jelena Janićijević: Spremna sam za evropsku profi titulu tanjug

Objavljeno: 28.12.2022. 10:52 Izmenjeno: 03.01.2023. 15:10

Spektakularno boksersko veče održaće se 5. januara od 18 sati u Sportskoj hali Turističko-rekreativnog kompleksa na Zlatiboru.

foto tanjug

 

Sve je u redu, pripreme teku najboljim mogućim tokom, radili smo prvo bazu, onda specifiku i na kraju sparinge. Mislim da je odmor bio adekvatan, otići ćemo još pet dana ranije na Zlatibor da se adaptiram na klimatske uslove i što se mene tiče spremna sam, poručuje srpska bokserka Jelena Janićijević uoči meča za evropsku profesionalnu titulu. Prva Srpkinja sa medaljom na Evropskim prvenstvima, osvajačica bronze na šampionatu u Budvi, boriće se 5. januara na Zlatiboru za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji do 63 kilograma, protiv Sare Veidman iz Nemačke. „Ona je do sada nepobeđena i najbolja je bokserka Nemačke, mislim da je među 10 ili 15 najboljih na svetu, a u WBO smo nas dve prvorangirane na nivou Evrope, očekujem ozbiljan meč“, rekla je Janićijević Tanjugu tokom treninga u njenom klubu Blokovi na Novom Beogradu, gde radi pod „budnim okom“ trenera Stefana Huberta. Svaki trener živi u uverenju da „gaji“ budućeg svetskog šampiona, a nekima se taj san i ostvari, dodaje kroz osmeh srpska bokserka. „Daću sve od sebe da bude pobeda, ali čak i kada sve šanse na mojoj strani, boks je opasan sport i jedan udarac može da preokrene borbu. Nikad ne najavljujem rezultat unapred jer u boksu je sve moguće“. Ipak, duel na Zlatiboru, njen prvi profsionalni u Srbiji, dočekuje sa mnogo optimizma. „Moj trener je jedan od najboljih analitičara i stratega, ja se njemu u posao ne mešam, verujem da je napravio dobru strategiju, a moj posao je da treniram i implementiram u ringu ono što smo se dogovorili, a do sada nam je to dosta dobro uspevalo“, poručila je Janićijević. Uoči meča između Jelene Janićijević i Sare Vajvan održaće se uvodne borbe u kojima će nastupiti Nikolina Gajić protiv Aleksandre Rapaić u kategoriji do 70 kg, zatim Nenad Jovanović protiv Vladimira Gubarša u polusrednjoj kategoriji, Aleksa Marković protiv Josifa Belića u lakoteškoj Antonio Bisec protiv Igora Rogića u polusrednjoj i Sejdi Nazif protiv Veljka Gligorića u poluvelter kategoriji, a biće priređen i poseban zabavni program. Spektakularno boksersko veče održaće se 5. januara od 18 sati u Sportskoj hali Turističko-rekreativnog kompleksa na Zlatiboru.

Srpska reprezentativka u olimpijskom boksu Jelena Janićijević boriće za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji, do 63 kilograma, protiv Sare Veidman iz Nemačke. Susret sa nemačkom šampionkom na Zlatiboru biće za Jelenu Janićijević prvi profesionalni meč pred domaćom publikom. Ona je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvrenstvu koje je odigrano prošle godine. Eventualnom pobedom srpska reprezentativka će dobiti priliku da bude na rang listi izazivača šampionke sveta Irkinje Keti Tejlor. U uvodnim borbama na Zlatiboru boksovće i finalisti Zlatne rukavice 2022. godine, ali ovaj put u profesionalnom boksu. U poluvelter kategoriji boksovaće Antonio Biset sa Kube i Igor Rogić, U lakoteškoj kategoriji Aleksa Marković i Josif Bijelić, u polusrednjoj kategoriji Nenad Jovanović i Vladimir Gubaš i u polusrednjoj kategoriji Nikolina Gajić i Aleksandra Rapajić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -5°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana