Jednaki uslovi za obrazovanje dece u Srbiji

Objavljeno: 20.03.2016. 10:45 Izmenjeno: 20.03.2016. 10:45

Premijer Aleksandar Vučić posetio je selo Rajković u opštini Mionica, povodom početka radova na sanaciji i adaptaciji škole „Vojvoda Živojin Mišić“, a potom i Ljig gde je prisustvovao potpisivanju ugovora o obnovi Srednje škole „1. 300 kaplara“.

Vučić je tom prilikom poručio da je cilj obnove škola u Srbiji da se svoj deci obezbede jednaki uslovi za obrazovanje, da se promeni izgled zemlje i da se utiče na budućnost dece.

„Srećan sam što sam ovde, u srcu Šumadije, jer je malo ko dolazio u ovako udaljena mesta, rekao je Vučić građanima u selu Rajković nadomak Mionice. Iako mu je kako kaze poznato da ljudi ovde ne žive lako, predsednik vlade kaze da nije došao da im obećava med i mleko. Zajedno uz rad možemo da promenimo na bolje mesto gde živimo, kako bi i budućnost naše dece bila bolja“, rekao je Vučić, navodeći da je ponosan što je vlada rešena da obnovi sve škole, domove zdravlja i bolnice u Srbiji.

„Cilj nam je da promenimo izgled zemlje i da utičemo na buduchnost dece, to pre svega želim. Hoćemo da svako dete sa sela, iz Rajkovića, Krčmara ili bilo kojeg drugog iz mioničkog kraja, ima jednako pravo na obrazovanje i dobre uslove. Hoćemo da pokažemo da je naša obaveza da stvorimo jednaku šansu za tu decu“, rekao je premijer.

Škola u Rajkoviću počela je da radi još 1888. godine i jedna je od najstarijih osnovnih škola u mioničkoj opštini, a na žalost tako i izgleda. Sa skoro 26 miliona dinara investicija dobiće novi krov, termofasadu, podove, sanitarne čvorove ali i ono što je učenicima možda najbitnije 3 kabineta i salu za fizičko.

Olga Petrović, direktorka OŠ „Vojvoda Živojin Mišić“, rekla je da školu u Rajkoviću pohađa 106 đaka, a sa još osam izdvojenih odeljenja broji ukupno 242 djaka, 22 odeljenja i 32 nastavnika.

„Posebno sam ponosna na činjenicu da je 95 odsto zaposlenih stručan kadar, iako je reč o seoskoj školi. Nadam se da će nam neko pomoći i za nabavku potrebne opreme“, rekla je Olga Petrović.

 

Vučić i u Ljigu povodom obnove srednje škole

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Ljigu potpisivanju ugovora o obnovi Srednje škole „1. 300 kaplara“.

Premijer je, u obraćanju, pozvao angažovana preduzeća da maksimalno odgovorno izvedu radove, jer će im to, kako je primetio, biti referenca za nove projekte, kojih će svakako biti jošš. On je poručio da rad na ostvarivanju bolje budućnosti nije lak, niti jednostavan, da to ne ide preko noći, ali da je siguran da se pomaci vide na svakom polju.

On je ponovio da će nastaviti da obilazi sve škole koje treba obnoviti u Srbiji, kako bi sva deca imala jednake šanse na obrazovanje i postizanje maksimalnih rezultata. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana