Javno-privatno partnerstvo za finansiranje saobraćajne signalizacije u zonama škola prigradskih opština Beoinfo

Objavljeno: 29.04.2021. 13:41 Izmenjeno: 29.04.2021. 13:41

Odbornici Skupštine grada usvojili su Predlog koncesionog akta za finansiranje redovnog održavanja horizontalne saobraćajne signalizacije i delova saobraćajne opreme, pešačkih ograda i saobraćajnih stubića u zonama škola u sedam gradskih opština

Kako je istakao sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, predmet koncesije podrazumeva redovno održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, delova saobraćajne signalizacije, opreme pešačkih ograda i saobraćajnih stubića u zonama škola u sedam gradskih opština: Barajevu, Grockoj, Lazarevcu, Mladenovcu, Obrenovcu, Sopotu i Surčinu, kao i izradu nedostajućih projekata zona škola na period od 25 godina.

– U prigradskim opštinama imamo ukupno 46 matičnih osnovnih škola i 97 isturenih odeljenja, što ukupno čini 143 zone škole. Koncesionar ima obavezu da u sedam prigradskih opština uradi zone škole, uredi ih, održava horizontalnu i vertikalnu signalizaciju bar jednom godišnje, a ti radovi moraju biti završeni do 1. septembra. Takođe, koncesionar ima obavezu održavanja delova saobraćajne opreme, pešačkih ograda i saobraćajnih stubića, kao i izrade nedostajućih projekata za zone škola u roku od šest meseci od uvođenja u posao. Zauzvrat, koncesionar će imati mogućnost nabavke, izgradnje i postavljanja određenih elemenata urbanog mobilijara, 50 LED displeja na teritoriji sedam prigradskih opština koje nisu obuhvaćene Generalnim urbanističkim planom i katalogom urbane opreme. Grad Beograd bi bez naknade u procenjenoj vrednosti od 200.000 evra godišnje, odnosno pet miliona evra za period trajanja koncesije, koristio deo vremena na displejima za informacije od opšteg značaja – rekao je Rafailović.

Gradski odbornici su usvojili i Rešenje o davanju saglasnosti na konačni Nacrt javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu o obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu. Takođe, usvojeni su i Izveštaj o stepenu realizacije, programu uređenja i dodeli građevinskog zemljišta u periodu od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, kao i Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine. Odbornici su usvojili Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Statut Apotekarske ustanove „Apoteka Beograd”, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o dopunu Statuta javnog preduzeća za obavljanje delatnosti od opšteg interesa za Grad Beograd – „Beogradska tvrđava”, kao i Predlog odluke o  sprovođenju javnog konkursa za izbore direktora JKP „Infostan tehnologije”, čiji je osnivač Grad Beograd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana