Javno osvetljenje u rubnim delovima grada Studio B

Objavljeno: 17.09.2021. 10:27 Izmenjeno: 17.09.2021. 10:27

Preuzimanjem nadležnosti tekućeg i investicionog održavanja instalacije javnog osvetljenja na teritoriji svih sedamnaest gradskih opština, JKP“Javno osvetljenje“ Beograd izvodi radove na adaptaciji i sanaciji mreže i u rubnim delovima opština koje su imale status prigradskih, a jedna od njih je i opština Surčin.

Planirane aktivnosti imaju za cilj integraciju postojeće mreže u jedinstvenu gradsku, redukciju instalisane snage, poboljšanje fotometrijskih karakteristika osvetljenih saobraćajnica, što će prouzrokovati smanjenje troškova za utrošenu električnu energiju, kao i smanjenje troškova održavanja.

Zamenom tehnološki prevaziđenih i estetski neprihvatljivih svetiljki sa konvencionalnim izvorima svetlosti novim LED svetiljkama povećane svetlosne iskoristivosti, izvršiće se i eliminacija žive kao elementa opasnog otpada.

Adaptacija i sanacija instalacije javnog osvetljenja doprineće unapređenju kvaliteta života lokalnog stanovništva, a prva u nizu u beogradskoj opštini Surčin su naselja Petrovčić i Progar, gde je izvršena kompletna zamena svetiljki u sistemu. Predstojećim radovima unaprediće se instalacija javnog osvetljenja u Dobanovcima, Jakovu i u naselju Radiofar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 32°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana