Javni poziv za pomoć pri kupovini seoskih kuća Beoinfo

Objavljeno: 05.10.2020. 14:19 Izmenjeno: 05.10.2020. 14:19

Grad Beograd raspisao javni poziv za pomoć pri kupovini seoskih kuća za interno raseljena lica koja imaju prijavljeno boravište, odnosno prebivalište na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Kako se precizira, javni poziv za podnošenje prijava interno raseljenih lica kojima je neophodna pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje i dodatna pomoć namenjena za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, u cilju stvaranja ili poboljšanja njihovih uslova stanovanja, a koja imaju prijavljeno boravište ili prebivalište na teritoriji grada Beograda, objavljen je 1. oktobra.

– Grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije realizuje kupovinu najmanje sedam seoskih kuća sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, te obezbeđuje dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne nepokretnosti. Pomoć se odnosi na interno raseljena lica dok su u raseljeništvu i koja imaju prijavljeno boravište, odnosno prebivalište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana pre objave javnog poziva, a da pritom nemaju rešeno stambeno pitanje. Vrednost pomoći koja se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu je 1.500.000 dinara (1.300.000 dinara namenjeno je za otkup seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, a 200.000 dinara za dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje) u cilju stvaranja i poboljšanja njihovih uslova stanovanja – precizirala je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Rok za prijavu na javni poziv za dodelu navedene pomoći je 31. oktobar 2020. godine, a sve informacije se mogu dobiti na kontakt telefone: 011/3344-625 i 011/3309-750.

– Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u periodu od 2014. do 2019. godine zbrinuo ukupno 227 interno raseljenih porodica i 956 izbegličkih porodica, a do kraja 2020. godine će putem dodele paketa građevinskog materijala i otkupa seoskih kuća sa okućnicom biti zbrinuto još najmanje 40 porodica izbeglica i interno raseljenih lica – podsetila je Stanisavljevićeva.

Ona je dodala da Grad, u saradnji sa relevantnim republičkim i međunarodnim institucijama, kontinuirano sprovodi programe za stambeno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih porodica sa Kosova i Metohije.

– U cilju unapređenja položaja i kvaliteta života građana Beograda, Sekretarijat za socijalnu zaštitu će i dalje nastaviti da raspisivanjem javnih konkursa pruža pomoć onima kojima je najpotrebnija – istakla je Nataša Stanisavljević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana