Javni konkurs Sekretarijata za privredu Beoinfo

Objavljeno: 25.01.2020. 13:39 Izmenjeno: 25.01.2020. 12:34

Javni konkurs Sekretarijat za privredu za dodelu sredstava za organiizaciju kongresa, manifestacija, edukacija u oblasti turizma, izložbi, kao i za unapređenje programa korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu

Sekretarijat za privredu raspisao javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava – dotacija, dobrovoljnim i nevladinim nedobitnim organizacijama za sufinansiranje dela troškova za organizaciju kongresa, manifestacija, edukacija u oblasti turizma, izložbi i za unapređenje programa korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu u Beogradu u 2020.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića  konkurs je otvoren do 14. februara.

– Podsticajnim sredstvima, Grad Beograd direktno utiče na razvoj i unapređenje turističke ponude, kao i pozicioniranje grada među vodećim turističkim centrima. U proteklih pet godina putem javnog konkursa, Sekretarijat za privredu je finansijski podržao preko 70 programa i projekata. Cilj konkursa je unapređivanje kvaliteta postojećih manifestacija, kao i povećanje broja postojećih skupova organizovanih u Beogradu, a koji će doprineti kvalitetu turističke ponude grada – pojasnio je Veličković.

Kako je rekao, u 2019. godini, Sekretarijat za privredu je za ove namene opredelio 20.000.000 dinara, dok je za 2020. godinu izdvojeno 30.000.000 dinara. Pravo na dodelu sredstava imaju dobrovoljne i nevladine nedobitne organizacije sa sedištem na teritoriji grada Beograda.

– Grad Beograd, kao glavni grad, najveći poslovni, kongresni i kulturni centar u regionu, turističko mesto prve kategorije, jedan je od najstarijih evropskih gradova, bogate istorije koji iz godine u godinu beleži porast u broju turista i sve se više pozicionira na turističkoj mapi Evrope i sveta. U našem gradu u prethodoj godini  zabeleženo je preko dva miliona  noćenja. Veliki broj svetskih medija okarakterisali su Beograd kao izuzetnu atraktivnu i poželju turistički destinaciju, grad koji nikako ne bi trebalo propustiti. Sprovođenjem ovog konkursa ne samo da se doprinosi razvoju kongresnog i manifestacionog turizma, već i kreiranju boljeg i modernijeg imidža Beograda, podizanju nivoa prodaje, osvajanju novih tržišta i povećanju kvaliteta ukupne turističke ponude. Turizam predstavlja izuzetno značajnu oblasti za Beograd, jer je jedna od najbrže rastućih privrednih grana – naveo je Milinko Veličković.

Javni konkurs sa prijavom može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana