Javna preduzeća stabilni privredni subjekti

Objavljeno: 24.03.2016. 09:34 Izmenjeno: 24.03.2016. 09:34

Grad je potpisao sve kolektivne ugovore, počev od granskih do pojedinačnih, sa svim javnim preduzećima.

Otvoren je i socijalni dijalog posredstvom Socijalno- ekonomskog saveta, tako da se razgovara o svim temama bitnim za zaposlene, poslodavce i Skupštinu Beograda.

Na taj način pokazana je iskrenost u namerama da se reformiše javni sektor, rekao je pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

– U tome svi zajedno imamo isti cilj. Rezultati nisu izostali jer prema zvaničnim bilansima, dobit koju su prošle godine ostvarila javna preduzeća veća je od procenjene i premašuje četiri milijarde dinara. Samo dve godine pre toga javna preduzeća su imala gubitak preko dve milijarde. Između sindikata i Grada Beograda uspostavljeno je poverenje i otuda priznanje gradu koje je juče dodelio Savez samostalnih sindikata Beograda. Reforma preduzeća i dalje traje jer toliko nasleđenih anomalija ne može da se popravi za godinu, dve. Proces proizvodnje i organizacione strukture treba i dalje da se unapređuje, ali je definitivno to da preduzeća više nisu gubitaši i da su stabilni privredni subjekti – istakao je Milosavljević za Studio B.

Osim toga, dodao je on, javna preduzeća su i veliki nosioci investicionih aktivnosti. Među tim projektima svakako su najvažnija ulaganja u vodovod i kanalizaciju. Deo novca će biti uložen iz budžeta, deo iz sredstava Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a ostatak po principu javno-privatnog partnerstva, precizirao je Milosavljević.

On je najavio da će benefite ovog projekta prvo videti žitelji Krnjače 1, a tokom godine 37 miliona evra biće uloženo u realizaciju dela desetogodišnjeg projekta.

Beograd se pozicionira kao investiciona destinacija, naveo je Milosavljević, i najavio da će se i ove godine održati Beogradski investicioni dani sa akcentom na regionalnim investitorima, dok su prošle godine učestvovali investitori iz čitavog sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 10°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana