Normalizovan saobraćaj na Jarinju Tanjug

Objavljeno: 22.10.2017. 16:58 Izmenjeno: 22.10.2017. 16:58

Saobraćaj na administrativnom prelazu Jarinje normalizovan je i odvija se u oba pravca, potvrđeno je Tanjugu u kosovskoj policiji.

Administrativni prelaz Jarinje bio je zatvoren za saobraćaj od 12 časova, tako da vozila iz pravca Raške nisu mogla da uđu na Kosovo i Metohiju.

U kosovskoj policiji je tada rečeno da je reč o proverama, jer su, kažu, dobili prijavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi, te će specijalni timovi izvršiti proveru te informacije.

Inače, u koloni su se nalazila vozila i četiri autobusa sa interno raseljenim licima sa KiM, koja su pošla na glasanje na sever Kosova i Metohije.

Prema RTK2, program na srpskom jeziku, uhapšen je vozač jednog od autobusa, kao i dva interno raseljena lica iz Kragujevca.

RTK2 je takođe objavila, pozivajući se na RTV plus, da je više od stotinu raseljenih lica iz Jagodine, Smedereva, Beograda i drugih mesta iz centralne Srbije, koji su se uputili na glasanje u opštinu Novo Brdo, zaustavljeno danas pre podne na administrativnom prelazu Bela Zemlja.

Na to je reagovala Srpska lista koja je ocenila da su akcije Prištine na administrativnim prelazima očigledan pokusaj da se interno raseljena lica iz centralne Srbije spreče da glasaju na KiM.

Iz Srpske liste su poručili da neće prihvatiti rezultate izbora ukoliko se ne obezbede regularni uslovi za glasanje svima koji to pravo imaju.

Srpska lista zahteva od nadležnih da intervenišu i puste u normalan rad sve administrativne prelaze i poručuju da „neće prihvatiti rezultate izbora ukoliko se ne obezbede regularni uslovi za glasanje svima koji to pravo imaju“.

Jarinje zatvoreno-interno raseljeni ne mogu ući da glasaju

Administrativni prelaz Jarinje zatvoren je za saobraćaj oko 12 časova, tako da vozila iz pravca Raške ne mogu da uđu na KiM.

Kako je rečeno u kosovskoj policiji, reč je o proverama jer su, kažu, dobili prijavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi, te će specijalni timovi izvršiti proveru te informacije.

Inače u koloni se nalaze vozila i četiri autobusa sa interno raseljenim licima sa KiM koja su pošla na glasanje na sever Kosova i Metohije.

Prema informacijama koje su mogu dobiti, uhapšen je vozač jednog od autobusa, kao i dva interno raseljena lica iz Kragujevca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana