Japanska kompanija zainteresovana za ulaganja u Srbiju Studio B

Objavljeno: 17.09.2020. 11:54 Izmenjeno: 18.09.2020. 11:41

Predsednik Vučić razgovarao sa predstavnicima kompanije Nidec, vodeće japanske kompanije u oblasti autoindustrije, koja je zainteresovana za ulaganja u Srbiju. Planirana investicija iznosi preko 100 miliona evra, čime bi se otvorilo i više stotina radnih mesta u Novom Sadu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima japanske kompanije Nidec koja je zainteresovana za ulaganja u Srbiju.

Fotografije sa sastanka objavljene su na instagram profilu „Budućnostsrbije“, a sastanku s predstavnicima japanskog giganta prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom korporacije Nidec, vodeće japanske kompanije za proizvodnju električnih motora.

Predsednik Vučić je istakao da su Vlada Republike Srbije i njegov tim uradili mnogo kako bi se obezbedili dobri uslovi za poslovanje, te izrazio i lična uveravanja da bi odluka korporacije Nidec da investira u Srbiju bila odlična odluka za obe strane.

Predsednik korporacije Nidec Jun Seki, izrazio je zainteresovanost kompanije da ulaže u Srbiju. On je rekao da planirana investicija iznosi preko 100 miliona evra, čime bi se otvorilo i više stotina radnih mesta u Novom Sadu.

Sagovornici su se saglasili da treba slediti njihov primer investiranja u gradu Pinghu u Kini, u kojem je Nidec za 20 godina poslovanja investirao preko 2 milijarde evra, a sagrađeno je 12 fabrika u kojima je posao dobilo više od 12.000 ljudi.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Nidec Jun Seki, izrazili su očekivanje da će ubrzo doći do potpisivanja ugovora, dok se početak radova na izgradnji nove fabrike očekuje u toku sledeće godine.

Nidek je vodeća japanska kompanija u oblasti autoindustrije, a predstavnici te kompanije juče su posetili Novi Sad, koji su uzeli u razmatranje za realizaciju investicije.

„Nidec Corporation“ je japanski proizvođač električnih motora i ima najveći udeo na globalnom tržištu za male vretenaste motore koji napajaju hard-disk pogone.

Od 2017. godine kompanija ima 296 podružnica koje se nalaze, pored Japana, širom Azije, Evrope i Amerike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana