Janjušević: Broj pacijenata rapidno raste Studio B

Objavljeno: 18.11.2020. 13:14 Izmenjeno: 18.11.2020. 13:48

U Kovid ambulanti na opštini Stari Grad vrlo je teška situacija, kaže direktorka Doma zdravlja Stari grad doktorka Vesna Janjušević i dodaje da se u ambulantu dnevno javi preko 200 pacijenata sa respiratornim tegobama.

Direktorka doma zdravlja Stari grad Vesna Janjušević kaže da broj pacijenata koji dolaze u Kovid ambulantu rapidno raste iz dana u dan. Uglavnom nam se javljaju mlađi ljudi, kaže ona i dodaje da se simptomi bolesti razlikuju od osobe do osobe.

Na opštini Stari grad Kovid ambulanta počinje sa radom u sedam sati, a red sugrađana koji osećaju simptome Kovida 19 već je uveliko formiran pre početka radnog vremena.

Sugrađani se javljaju sa simptomima kao što su suv kašalj i curenje iz nosa, kaže direktorka Janjušević i dodaje da je sve češće zastupljena i mučnina, povraćanje i glavobolja, a povišena teslesna temperatura je skoro pa obavezan simptom.

U Kovid ambulanti radi šest medicinskih timova, kaže ona i dodaje da je to kadrovski maksimum koji u ovom trenuku može da se pruži jer ističe da su četiri medicinska tima u Areni a da pri tom i Dom zdravlja mora normalno da funkcioniše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana