Jagodina: Gradi se vrtić za 120 dece Tanjug

Objavljeno: 05.05.2020. 12:30 Izmenjeno: 05.05.2020. 12:30

U gradskom naselju „Pivara“ u Jagodini, u toku je izgradnja novog objekta dečijeg vrtića, uz postojeći, površine 1.092 kvadratna metra za 120 dece.

FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC / an

Novi „Pivarac“, kako ga zovu, gradi firma „Centum“ iz Leskovca, a vrednost je 60 miliona dinara bez opreme.

Gradilište su danas, posetili predsednik Skupštine grada i narodi poslanik Dragan Marković – Palma, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug Života Starčević, načelnik gradske uprave za društvene delatnosti Marinko Kiklić i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Nikola Radosavljević.

„Izgradnja objekat je počela 22.novembra prošle godine. Radostan sama što pravimo nešto za decu, a u ovom gradu se rađa sve više dece i ove godine očekujemo da imamo jedan razred đaka prvaka više nego prošle godine“, rekao je Marković novinarima na gradilištu.

„Od sutra se vraćamo na ono što smo radili pre ove više sile koja se zove korona i najvažnije je da naša deca imaju dobre uslove u školama u vrtićima i da zaposleni primaju redovno plate“, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, obezbeđena su sredstva za ovaj objekat, za Kulturni centar, a biće primljene i nove vaspitače.

„Naš budžet ne treba da se prepakuje, jer smo imali stabilne pozicije u budžet, one od važnog značaja“, rekao je Marković.

Podsetio je da odbornici Skupštine grada i članovi Izvršnog odbora ne primaju plate i nemaju druge privilegije i taj novac se štedi za investicije i socijana davanja grada.

Kada je reč o letovanju dece u Grčkoj, kaže da još nije doneta odluka.

„To ne zavisi od budžeta grada i našeg rasploloženje, već od drugih država, od Grčke. Trebali smo tamo da šaljemo školsku decu na letovanje od 1.juna i ne znamo kakve će uslove da traži Grčka kada su u pitanju turisti iz Srbije“, rekao je Marković.

Nada se da će se za 15 dana znati koje su to obeveze koje treba da se ispune za ulazak u Grčku i da li se roditelji slažu da im deca sada idu na more.

Marković je dodao da plate zaposlenima u javom sektoru grada nisu smanjene, čak su nagrađivani oni koji su svakog dana dolazili na posao i ostajali i duže na poslu kako bi bili na usluzi građanima.

„Mi ćemo iduće godine, graditi još jedan vrtić“, rekao je Marković i dodao da će za oko 15 dana u Jagodini početi izgradnja zatvorenih bazena i Sportske hale, a gradiće ih Građevinsko preduzeće „Visokogradnja“ bez učešća grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana