Jačanje bilateralnih odnosa Srbije i Velike Britanije Studio B

Objavljeno: 22.08.2016. 12:07 Izmenjeno: 22.08.2016. 19:22

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Velike Britanije u Srbiji Denisa Kifa.

Ambasador Kif uručio je premijeru Vučiću pismo britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona, u kojem mu čestita uspeh na izborima i formiranje nove vlade.

U pismu se kaže:

„Pozdravljam posvećenost Vaše Vlade nastavku procesa reformi, koji uključuje ekonomske reforme, vladavinu prava i borbu protiv korupcije.

Veoma sam zainteresovan da blisko sarađujemo po pitanju globalnih izazova, kao što su borba protiv terorizma, organizovanog kriminala i ekstremizma.

Kao što znate, sredstvima Fonda za dobro upravljanje, Ujedinjeno Kraljevstvo pruža značajnu tehničku pomoć za podršku Vašim reformama.

Izuzetno cenim posvećenost Srbije da promoviše stabilnost na zapadnom Balkanu, između ostalog i kroz normalizaciju odnosa sa Kosovom.

Bilo mi je zadovoljstvo da Vas sretnem u Briselu 18. jula, kao i da čujem da ste prisustvovali i održali govor na promociji srpskog prevoda knjige „Faktor Čerčil“.

Posvećen sam daljem jačanju odnosa Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije i nadam se da ću biti u mogućnosti da Vas posetim u narednom periodu“, navodi se u pismu čestitki šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona.

Premijer Vučić i ambasador Kif razgovarali su o unapređenju srpsko-britanskih odnosa i potrebi za češćim susretima i kontaktima zvaničnika dveju zemalja.

U razgovoru je posvećena posebna pažnja odnosima u regionu zapadnog Balkana.

U tom smislu, ambasador Kif istakao je da su ohrabrujući napori koje premijer Vučić i Vlada Srbije ulažu u očuvanje regionalne stabilnosti i mira.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana