Izmenjena trasa linije 506 Beoinfo

Objavljeno: 21.02.2020. 12:57 Izmenjeno: 21.02.2020. 12:57

U Rakovici je počela sa radom izmenjena linija gradskog prevoza 506, koja u delu svoje trase od danas prolazi ulicama  Dr Aćima Medovića, Milana Bartoša, Brestovačkom i Ulicom delovi a dalje nastavlja svojom redovnom trasom – Ulicom Aleksandra Vojinovića ka Patinom majdanu.

 foto Beoinfo
Prvu vožnju novom trasom danas su imali državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, odbornica u Skupštini Grada Beograda Marjana Krasić i članovi Opštinskog veća Darko Ignjatović i Tomislav Pantelić.

Linija 506 izmenjena je na molbu Opštine Rakovica kojoj je veliki broj građana ulica Brestovačke, Delovi i okolnih ulica, uputio zahtev da linija gradskog prevoza prođe kroz taj deo Rakovice, koji prethodno nije bio obuhvaćen postojećim linijama GSP-a.

Milosav Miličković naglasio je tom prilikom da je izmenom trase održano obećanje dato građanima ovog dela Resnika.

– Izmenama na trasi linije 506 uspeli smo da omogućimo građanima ovog dela Resnika da se lakše povežu sa najfrekventnijim tačkama u ovom naselju. Građani lakše mogu da dođu do vrtića, doma zdravlja, škole, pijace i drugih linija gradskog prevoza i Beovoza koje Resnik povezuju sa ostatkom Rakovice i Beograda. Posebno je bitno što minibus koji saobraća na liniji 506 prolazi uskim ulicama, a da se ne dovodi u pitanje bezbednost u saobraćaju. Isto tako kada je linija 506 prvi put bila puštena, prethodno je morao da se proširi deo Ulice Aleksandra Vojinovića, kako bi se stekli uslovi propisani zakonom.  Sve to govori da je za nas veoma bitna i bezbednost svih učesnika saobraćaja – rekao je Miličković.

Gradski sekretar Jovica Vasiljević rekao je da je promenom trase postignuta bolja i ravnomernija opsluženost građana. Vasiljević je dodao da sada više od 5.000 građana ovog dela Resnika ima pristup liniji gradskog prevoza, posebno naglasivši da je sve to postignuto bez dodatnih troškova za budžet Grada Beograda.

– Za potrebe izmenjene trase linije 506, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj u delu Ulice Milana Bartoša izmenjen je saobraćaj i ona je postala jednosmerna, dok su na izmenjenoj trasi postavljena po četiri nova stajališta u oba pravca. Ukupna dužina linije sada je 6.945 metara, u smeru ka Patin Majdanu 3.251 metar, u smeru ka okretnici u Edvarda Griga 3.694 metra – precizirao je on.

Linija 506 puštena je u rad 2018. godine nakon što je Opština Rakovica sopstvenim sredstvima finansirala radove na proširenju dela Ulice Aleksandra Vojinovića i izgradnji okretnice Patin majdan. U ovoj godini je na zahtev građana već promenjena trasa linije 504, koja umesto do Miljakovca sada saobraća do okretnice na Labudovom brdu.

Do sada je na teritoriji opštine Rakovica uvedeno osam novih linija: 501, 502, 503, 504, 505, 505L, 506 i 507. Nakon uvođenja, promenjene su i produžene trase linija 504 i 507, dok je takođe promenjena i trasa postojeće linije 94, koja umesto do Miljakovca sada od Novog Beograda saobraća do Resnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 5°C

Slaba kiša

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana