Izmena saobraćaja zbog Parade ponosa Studio B

Objavljeno: 18.09.2016. 11:03 Izmenjeno: 18.09.2016. 13:59

Zbog Parade ponosa danas će u Beogradu, na prostoru od parka Manjež do Trga republike, biti izmenjen saobraćaj zbog posebnih bezbednosnih mera koje će biti preduzete po nalogu MUP-a.

 

Očekuje se da će saobraćaj u gradu biti normalizovan oko 16 časova. Do tada, linije javnog gradskog saobraćaja biće promenjene i voziće po prazničnom redu vožnje sa smanjenim brojem polazaka.

Trolejbusi će biti zamenjeni autobusima koji ce voziti izmenjenim trasama i to: od prvih jutarnjih polazaka do momenta kada policija zatvori za saobraćaj zonu u kojoj se održava manifestacija, redovnim trolejbuskim trasama, od momenta kada policija zatvori za saobraćaj zonu u kojoj se održava manifestacija do 16 časova – na relaciji od Trga Slavija do perifernih terminusa biće uspostavljene lokalne autobuske linije, sa brojem vozila: 21A, 22A i 29A.

Umesto trolejbusa sa linija 40 i 41 će raditi autobusi i to na relaciji Banjica 2 – Zvezdara, sa oznakom 40A.

Trasa linije 40A se u oba smera, od Banjice 2 do Mostara, poklapa sa trasom trolejbuske linije 41, zatim Mostarska petlja, Auto-put, Autokomanda, Trg Slavija, Beogradska, Starine Novaka, Cvijiceva, Dimitrija Tucovića, Zvezdara.

Trolejbuske linije 19 i 28 se ukidaju.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Stajalište na Slaviji će biti ukinuto, a okretnice na Studentskom trgu i Trgu republike neće raditi.

Kada je reč o tramvajskim linijama, od prvih jutarnjih polazaka do 16 časova tramvaji rade na izmenjenim trasama: linija 2 se ukida, tramvaji sa linije 3 će saobraćati na relaciji: Kneževac – Pristanište, tramvaji sa linije 5 i 11 će saobraćati na redovnoj trasi, tramvaji sa linije 6 će saobraćati na relaciji: Ustanička – Omladinski stadion.

Tramvaji sa linije 7 će saobraćati na relaciji: Ustanička – Dorćol – Novi Beograd /Blok 45/, tramvaji sa linije 9 će saobraćati na relaciji Blok 45 – Gospodarska mehana, tramvaji sa linije 10 ce saobracati na relaciji Banjica – Autokomanda, tramvajska linija 12 ce saobracati na relaciji: Banovo brdo – Pristanište, linija 14 se ukida.

Na izmenjenim delovima trasa, tramvaji će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Izlazak tramvaja na trase ili povratak za Depo Sava biće preko Pristaništa i Dorćola.

Saobraćaj iz pravca Autokomande biće prohodan do Slavije, a potom će biti preusmeren ka Beogradskoj ulici.

Takođe, deo pešačkih tokova i prilaza skupu povremeno će biti sa kontrolisanim prolaskom, a pojedini delovi trase biće potpuno zatvoreni za pešake.

Apeluje se na sve sugrađane da ne pomeraju postavljenu signalizaciju i da se ponašaju u skladu sa uputstvima koja dobiju od pripadnika MUP-a imajući u vidu da je reč o skupu visokog rizika koji zahteva posebnu organizaciju saobraćaja i pešačkih tokova.

One Response to “Izmena saobraćaja zbog Parade ponosa”

  1. Ministar Nele каже:

    Parada srama bila je zabranjena cak i u Tadicevo vreme, dakle vreme demokratije. Koje vreme je onda lazno vreme: da li ovo sada ili Tadicevo? Srbija odavno ide stranputicom: Kada je Srbija isla stranputicom: da li sada ili u Tadicevo vreme?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 1°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 6°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana