Izložba umetničkih fotografija studenata FDU-a Tanjug

Objavljeno: 10.01.2018. 13:05 Izmenjeno: 10.01.2018. 13:05

Izložba umetničkih fotografija studenata Katedre kamere Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu biće otvorena u petak, 12. januara, u „Parobrodu“.

Najstarija i najuglednija umetnička škola u Srbiji povodom svog jubileja – 70 godina postojanja, organizovaće brojne kulturne i umetničke događaje, kao i naučne skupove tokom cele godine.

Prva u nizu je izložba umetničkih fotografija studenata Katedre kamere FDU, kao i promocija kalendara za 2018.

Nastavnici, saradnici i studenti Fakulteta dramskih umetnosti decenijama unazad ključni su pokretači i akteri kulturno-umetničke i medijske scene, njihov rad i angažman vidljiv je u svim sferama umetničkog, javnog života.

Na izložbi će svoja dela predstaviti studenti Luka Trajković, Uroš Petrov, Vuk Papić, Igor Lazić, Boško Ðorđević, Marko Milošević, Kosta Ðuraković, Vladimir Ðurić, Milica Drinić, Aleksa Radunović i Vidoje Vujatović.

Fotografije su nastale pod mentorstvom Aleksandra Kostića, vanrednog profesora i Branka Sujića, docenta na Katedri kamere FDU.

Promišljajući stvarnost i beležeći svet u kom živimo, studenti Katedre za kameru svojim fotografijama donose autentičan, živ, vizuelni materijal posebnog senzibiliteta i sa jakim autorskim pečatom.

Pored fotografija iz kalendara, publika će moći da pogleda poseban foto serijal u okviru prateće izložbe.

Cilj ove postavke je da predstavi nove, mlade umetnike, a posetioci je mogu pogledati do 18. januara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana