Izložba „Tanjug javlja – rat je završen“ u Muzej istorije Jugoslavije Studio B

Objavljeno: 13.10.2020. 14:45 Izmenjeno: 13.10.2020. 14:45

Do kraja godine, u Muzeju istorije Jugoslavije, posetioci će moći da vide jednu vrlo zanimljivu izložbu pod nazivom „Tanjug javlja – rat je završen“, u okviru programa kojim se obeležava 75 godina od kraja Drugog svetskog rata.

Muzej istorije Jugoslavije je jedno od najpopularnijih kulturno turističkih destinacija u prestonici. U sastavu Muzeja istorije Jugoslavije su Muzej 25. Maj, Kuća cveća i Stari muzej, kaže kustos muzeja Jovana Nedeljković i ističe da će do kraja godine posetioci moći da vide jednu vrlo zanimljivu izložbu pod nazivom „Tanjug javlja – rat je završen“  u okviru programa kojim se obeležava 75 godina od kraja Drugog svetskog rata.

Ove godine slavimo jubilej 75 godina od kraja Drugog svetskog rata, ističe Jovana Nedeljković i dodaje da će tim povodom do kraja godine biti otvorena izlozba Tanjug javlja rat je završen. Ona kaže da su na izložbi prikazane fotografije iz perioda oslobodjenja Beograda pa sve do proglašenja Federativne Narodne Republike Jugoslavije.

Jubilej ove godine nismo proslavili kao predhodnih zbog novonastale epidemiološke situacije, kaže kustoskinja i dodaje da se u se u svim objektima muzeja posetioci i zaposleni pridržavaju peopisanih mera.

U Muzeju Jugoslavije preko 200.000 eksponata ilustruju jugoslovensku istoriju tokom 20. veka, sa posebnim akcentom na život i delo Josipa Broza Tita. Svakog vikenda u Muzeju u okviru dodatnog programa posetioci mogu dobiti stručno vođenje na engleskom i srpskom jeziku kaže kustos muzeja Jovana Nedeljković i dodaje da tura počinje kod ulazne kapije muzeja i nastavlja se kroz sve delove kompleksa. Ona ističe da je u ovom periodu posebno dinamično u muzejskoj laboratoriji jer je interakcija izmedju kustosa i publike podignuta na viši nivo.

Posetioci, neretko, dolaze kod nas i da bi kupili karakterističan suvenir, kaže Jovana Nedeljković i dodaje da u okviru kompleksa postoji  prodavnica suvenira , gde posetioci mogu pronaći šolje, torbe, razglednice i mnoge druge suvenire sa motivima Muzeja Jugoslavije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana