Izložba „Sedimenti i sentimenti“ u Muzeju grada Beograda Tanjug

Objavljeno: 05.11.2020. 12:40 Izmenjeno: 05.11.2020. 12:40

Otvaranje samostalne izložbe radova pod nazivom „Sedimenti i sentimenti“ međunarodno priznatog autora Vladimira Lalića zakazano je za 13. oktobar u Muzeju grada Beograda, najavili su organizatori.

Vladimir Lalić će se 13. novembra predstaviti beogradskoj publici na celom prvom spratu Muzeja (oko 800kvm) sa novom neizlaganom serijom radova na pleksiglasu, interaktivnim „cite specific“ instalacijama, kao i sa radovima iz prošlih faza, za koje je više puta nagrađivan.

Lalić je najmlađi autor koji je dobio čast da izlaže samostalno u ovom važnom zdanju.

Nakon mnogobrojnih izložbi u Parizu, Njujorku, Singapuru, Trstu i Beogradu, umetnik nam na ovoj izložbi predstavlja recentne radove koji su rezultat eksperimentisanja sa novim medijumima i materijalima, ali i starije radove, a sve ih objedinjuje Lalićev crtački rukopis i osećaj za dramatične kompozicije.

U novim radovima upotrebljava umesto papira pleksiglas, praveći od više ploča slojevite crteže-objekte, koji pored linije i boje odaju i utisak treće dimenzije, kao i igru prelamanja senki.

Poseban novi segment u njegovom stvaralaštvu sačinjavaju i zvučno-vizuelne instalacije, video radovi, objekti sa LED rasvetom i implementiranim zvučnicima „cite specific“ instalacije u mraku, koje čine ovu izložbu i interaktivnom.

Svaka soba predstavlja poseban segment njegovog autorstva.

U jednoj od soba će biti izloženi crteži na pleksiglasu u potpunom mraku, gde će posetioci ulaziti samo sa svetlom iz mobilnih telefona ili baterijskih lampi.

Osvetljeni crteži na pleksiglasu čine teatar senki, koji posetioci prave upravo direktnim osvetljavanjem samih ploča.

Postavku čini oko 30 novih, do sada ne izlaganih radova, kao i oko 70 radova od 2013. godine, pozajmljenih posebno za ovu izložbu iz mnogobrojnih privatnih kolekcija.

Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena do 5.decembra 2020. godine.

Ulaz je slobodan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana