Izložba „Napolju je unutra“ od danas u Biblioteci Beograda Tanjug

Objavljeno: 27.10.2020. 11:58 Izmenjeno: 27.10.2020. 11:58

Ambijentalna postavka kolaža i objekata predstavlja koncept izložbe „Napolju je unutra“ Milene Putnik, koja će večeras od 19 sati biti otvorena u Atrijumu Biblioteke grada Beograda, a trajaće do 9. novembra, najavili su organizatori iz te ustanove.

Milena Putnik je magistar slikarstva i doktor umetnosti, izlagala je na mnogim izložbama u zemlji i inostranstvu, i za svoje radove dobila je više nagrada među kojima se ističe „Mangelos“ za mladog umetnika 2005. godine.

Radi kao docent na Šumarskom fakultetu na Odseku za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu, članica je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) od 2002. godine.

Autorka Putnik izložbom u Atrijumu BGB objedinjuje kolaže nastale u poslednjih godinu dana i objekte – „horizontalne kolaže“, sklopljene u samoj galeriji, od materijala kao što su termofolija i staklo.

Posebnost ove izložbe „Napolju je unutra“ čini intervencija u atrijumu galerije, koja uključuje i rad specijalne gošće izložbe, umetnice fotografije Lane Vasiljević.

Umetnica Putnik u karijeri je predstavila svoju autentičnu kreativnost koja se kreće između slikarstva (izložbe – „U blizini“ Salon MSUB, 2006 i „Svaki dan ispočetka“ Galerija KCB, 2009) i kompleksnijih prostornih intervencija, koje uključuju arhitekturu („Našli smo divno mesto“ Galerija KC Požega 2017, „Ovo mesto“ Skandinavski paviljon FLU 2018).

I

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana