Izložba „Moguće nemoguće “retrospektiva Doru Bosio Studio B

Objavljeno: 10.04.2017. 23:00 Izmenjeno: 10.04.2017. 23:00

U galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva retrospektivnom izložbom radova predstavlja se Doru Bosiok, dizajner i grafički umetnik.

„ Kažu da u umetnosti postoji nekoliko večitih tema, kao što u tajnim naukama geometrije postoji samo nekoliko geometrijskih tela, kugla, piramida i kupa, ili kao što u snovima svakog mladog čoveka postoji onaj trenutak kada zakoračuje u prazan prostor i njegova krila ga uznose u plavetnilo neba, taj san o letenju jeste večna tema mladosti, postoji u svakom čoveku i san o uspinjanju na vrh planinskog masiva, naporan hod uz strmu liticu koji ljudsku dušu ispunjava lepotom pogleda koji se pruža sa tih velikih visina na daleke predele koji se prostiru pod nogama pobednika,“razmišlja o radu Doru Bosioka veteran srpskog dizajna Slobodan Mašić u katalogu za izložbu, koja nas podseća i na priznanja koje je Bosiok dobio za svoj rad.Meju njiam su nagrade Pančevačkog oktobarskog salona; Majskog salona u Pančevu; Zlatne forme u Novom Sadu,Zlatno pero Beograda ,Nagrada dizajna godine SM “SAATCHI & SAATCHI”/BSB; Plaketa ULUPUDS-a na Oktobarskom salonu i druge.

Doru Bosiok rođen 1950. U Nikolincima. Diplomirao na grafičkom odseku Akademije lepih umetnosti u Bukureštu 1973. godine. Postdiplomsku specijalizaciju, kao stipendista francuske vlade, koristi za boravak u Parizu 1982-83. godine. Od 1998. potpredsednik ART DIRECTOR CLUBA-Srbije. Stalno zaposlen u VTŠ-u, u Novom Sadu gde i živi baveći se dizajnom, grafikom, crtežom, kolažom, ilustracijom, opremom knjige.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana