Izložba „Master State“ u Galeriji Doma omladine Tanjug

Objavljeno: 20.07.2020. 12:03 Izmenjeno: 20.07.2020. 12:03

Izložba „Master State“ Katarine Jovanović Alfe i Senke Trivunac biće otvorena od 21. jula do 7. avgusta u Galeriji Doma omladine Beograda.

 

“Master State” je izložba koja predstavlja radove dve diplomirane umetnice Vajarskog smera Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu koje su studirale i završile zajedno u istoj klasi profesora Mrđana Bajića.

Prema rečima kustoskinje Marije Radoš, ova postavka predstavlja „stanje, presek, trenutnu situaciju i domet mladih autorki u fragilnom, prelomnom trenutku izvlačenja iz formativne košuljice obrazovnog procesa.“

„Iako su studirale paralelno to se u njihovom umetničkom “govoru“ ne oseća, njihovi pristupi su formalno i konceptualno različiti. Dok Senka objekte vaja svetlom i uvodi ih i aranžira u „prostorne kadrove“, dotle se Katarina otvara i prema drugim medijima – performativne akcije, intervencije i video, sa željom da demistifikuje poziciju umetnika i ispita mogućnosti prenošenja poruke i potpunog otvaranja ka najširoj publici“, objašnjava Radoš.

Izložba se realizuje u saradnji Doma omladine Beograda i ProArtOrg iz Beograda čiji projekti su finanasirani od strane Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

U skladu sa novim merama donetim od strane nadležnih organa sa ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, Dom omladine Beograda privremeno je odložio održavanje svih programa, a Galerija ostaje otvorena za publiku, ali isključivo za pojedinačne posete.

Otvaranja izložbi neće biti organizovana u narednom periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana