Izložba „La vida loca“ Dušana Rajića u DOB Tanjug

Objavljeno: 19.01.2018. 17:52 Izmenjeno: 19.01.2018. 17:52

Izložba slika i umetničkih asamblaža Dušana Rajića „La vida loca“ biće otvorena u utorak, 23. januara, u Galeriji Doma omladine Beograda.

 

Postavka otkriva autorovo (pre)ispitivanje različitih društvenih situacija, koje najčešće prožima intima, kroz dinamike uzajamnih odnosa.

Ovom izložbom on čini iskorak izvan zavodljivih, ali efemernih manifestacija intimnosti i upušta se u istraživanje osnovnih pitanja međusobnih odnosa – ljubavi, bliskosti, poverenja, ali i svega onoga što se ogleda u površnosti, blokadama, barijerama i mostovima koje između sebe gradimo ili rušimo.

Tako nam se kroz umetnički proces razotkriva autorova lična percepcija – ponekad svesno ili nesvesno – prikrivenih emocija i odnosa, koja se može tumačiti kao refleksija ličnih preispitivanja, ali i kao otvaranje šireg društvenog dijaloga.

Slobodno kombinujući različite medije i tehnike od rudimentarnosti crteža, preko aproprijacije klasičnih tehnika slikarstva u savremene tokove, do digitalne štampe na različitim materijalima, autor istražuje one očigledne, ali i potisnute manifestacije intimnosti, koja bi u savremenom trenutku kulture privida otvorenosti i iskrenosti, trebalo da bude fundamentalno (pre)ispitana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana