Izložba „Damnjan na iskustvima Damnjana“ Studio B

Objavljeno: 30.09.2020. 13:26 Izmenjeno: 30.09.2020. 14:07

U Narodnom muzeju otvorena je izložba „Damnjan na iskustvima Damnjana“, autorke Gordane Stanišić.

U muzeju kažu da je postavka rasporedjena na dva nivoa, a na samoj izlozbi će biti prikazana najznačajnija dela Radomira Damnjanovića iz zbirke koju je muzej dobio na poklon od njegovog brata.

Narodni muzej je mesto kulture gde može da se vidi ogroman broj eksponata kao i vredne umetničke gradje koja je prikupljana na prostoru Balkana ali i cele Evrope. Muzej je za ovu jesen pored stalne postavke pripremio i izložbu „Damnjan na iskustvima Damnjana“, radovi iz Poklon zbirke Dragoslava Damnjanovića, kaže Lidija Ham i dodaje da će za posetioce ova izložba biti otvorena sve do 13. decembra.

Dela ovog umetnika međunarodne reputacije nalaze se u mnogim muzejima, galerijama i privatnim kolekcijama širom sveta kaze Ham i dodaje da je trenutno u muzeju izbor radova koje je njegov brat, koji je pomagao početke Damnjanove karijere, zaveštao muzeju. Pored ove izložbe, kaže Ham, muzej od oktobra ponovo kreće sa redovnim aktivnostima.

Celokupna postavka muzeja pokriva kvadraturu od čak 5000 kvadratnih metara, ističe Lidija Ham i dodaje da se posetiioci uvek rado i iznova vraćaju, jer uvek nešto novo otkrivaju.

U skladu sa ograničenjima koja nam situacija sa korona virusom nalaže svi koji dodju moraće da poštuju epidemiološke mere, naglašava Lidija Ham i dodaje da to neće omesti posetioce da uživaju u svemu što im je Narodni muzej ove sezone priredio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana