Izgradnja nove škole u Leštanima na proleće sledeće godine Beoinfo, foto Beoinfo

Objavljeno: 03.10.2016. 13:38 Izmenjeno: 04.10.2016. 13:01

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je izdvojeno odeljenje OŠ „Nikola Tesla” u Leštanima i najavio da će sledeće godine početi izgradnja nove škole, te da će đaci 2017/18. školsku godinu pohađati u novom objektu.

Gradonačelnik je rekao da je škola sada u veoma lošem stanju i podsetio da je ona izgrađena pre više od 30 godina kao privremeni objekat.

– To nisu uslovi u kojima deca treba da provode vreme i zbog toga ćemo zajedno sa Vladom Republike Srbije napraviti potpuno novu školu, a ovaj postojeći objekat ćemo srušiti. Do februara ćemo usvojiti plan detaljne regulacije, projekat ćemo raditi paralelno sa tim, tako da će najkasnije u maju ili junu početi izgradnja škole, a biće završena za novu školsku godinu 2017. godine. Ova opština zaslužuje novu školu sa terenima napolju, jer je neprihvatljivo da deca u učionici imaju čas odbojke – istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, škola u Dražnju će uskoro biti završena, radi se projekat za školu u Begaljici, nakon čega će početi i rekonstrukcija.

– U Beogradu jednake uslove za život treba da imaju svi bez obzira na to u kom delu grada žive. Sramota svih nas je da posle 30 godina ovaj privremeni objekat postoji kao škola, ali i tu grešku ćemo ispraviti kao i mnoge druge. Deca u Leštanima zaslužuju nov objekat i normalne uslove za život i obrazovanje – naglasio je gradonačelnik.

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević kazao je da ova poseta i nije bila neophodna kako bismo bili svesni činjenice da je obnova škole neophodna.

– Ova škola se već nalazi na spisku objekata koji će biti obnovljeni, a finansije za to su to obezbeđene. Na tom spisku je više od 130 lokalnih samouprava koje će iz sredstava iz budžeta biti obnovljene. Novi obejkat će u potpunosti biti u skladu sa svim najmodernijim standardima i biće na usluzi svoj populaciji dece iz Leštana, a to je blizu 800 dece koja će pohađati nastavu u novoj školi – objasnio je Blagojević.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović rekao je da je izgradnja nove škole bio jedan od osnovnih problema tog dela opštine, u kome živi blizu 13.000 stanovnika i 1.000 đaka koji nastavu pohađaju i u Vinči.

– Poslednjih godina naša opština ima veoma uspešnu saradnju sa Gradskom upravom i rezultat je vidan napredak u mnogim oblastima. Ubrzano se gradi vodovodna mreža Makiš–Mladenovac, radi se primarna mreža na potezu Vrčin–Zaklopača– Grocka, radi se državn put Zaklopača – Smederevski put do Avalskog puta, a oko 20 kilometara novog asflata urađeno je od početka godine do danas, 30 kilometara atarskih puteva i drugo. Ranije se nije mnogo ulagalo u našu opštinu, a sada je prilika da rešimo veliki broj problema – precizirao je Simonović.

U obilasku su bili i glavni gradski urbanista Milutin Folić, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, direktor Agencije za investicije Luka Petrović i direktor škole „Nikola Tesla” Dragoljub Gačić.

One Response to “Izgradnja nove škole u Leštanima na proleće sledeće godine”

  1. stojadin каже:

    30 godina, a vodi se kao privremeni objekat?!
    Bruka svih nas, naročito političara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana